FEM BCN CULTURA
Especials 19/03/2011

Les noves fàbriques de cultura s’obren a la feina dels creadors

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat la creativitat afavorint la producció cultural

María A. P.
1 min
Façana de l'edifici Fabra i Coats, a Sant Andreu

BarcelonaS'acostuma a dir que un indicador del nivell de qualitat d'una ciutat és la promoció que fa de la seva producció cultural. L'Ajuntament de Barcelona ha fet d'aquest compromís un dels eixos fonamentals del desenvolupament de la ciutat i, especialment en l'últim mandat 2007-2011, ha impulsat la creativitat i la innovació afavorint una producció cultural que fomenti l'excel·lència artística.

Promoure la cohesió social

En aquest sentit, s'han posat en marxa a través de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) les fàbriques de creació, amb l'objectiu d'incrementar la xarxa d'equipaments públics a la ciutat que donen suport a la creació i producció culturals. Aquests espais, a més de facilitar la feina dels creadors, els agents i les indústries culturals de la ciutat, reforcen els teixits artístics formats per altres espais de creació ja existents. A més, afavoreixen la singularització i la dinàmica pròpia de la zona on estan ubicats, ja que actuen com a elements de regeneració urbana i promouen la cohesió social i la participació cultural del seu entorn. La seqüència de treball per a l'elaboració del programa ha intentat ser respectuosa amb els projectes existents, cooperativa en el seu disseny i adequada per a una ciutat com Barcelona.

Antics recintes fabrils

El programa Fàbriques de Creació dotarà Barcelona de prop de 30.000 metres quadrats per a activitats de suport de la creació quan concloguin les intervencions arquitectòniques que s'estan duent a terme, en la majoria de casos en antics recintes fabrils.

stats