El Palau Robert organitza activitats de Nadal en família a partir del 27 de desembre

És la primera vegada que el Jardí del recinte acull programació infantil per aquestes dates. Totes les activitats es faran a l’exterior, i amb un límit d’aforament del 70%. 20 nens i nenes amb els seus pares per activitat

3 min
L'arbre de Nadal que s'ha instal·lat al Palau Robert

Aquestes Festes, el Palau Robert s’ha vestit de gala per acollir un Nadal que, malgrat la persistència de la pandèmia, ha de ser reparador, il·lusionant i pensat per al gaudi dels infants i les seves famílies.

I és que tots els matins del 27 de desembre al 5 de gener, excepte el dia 1, des de les 11h i fins les 13h, el jardí del Palau Robert acollirà activitats recreatives i culturals aptes per a tots a partir dels quatre anys, amb les mesures sanitàries i de seguretat necessàries. S’hi podran pintar grans murals per recrear entre tots escenes nadalenques, construir una ciutat de Nadal ideal i escoltar emocionants contes i faules clàssiques. També hi haurà una bústia gegant per enviar les cartes als Reis. Les propostes són les següents:

*Faules - 29 i 31 de desembre i 4 de gener, a les 11h i a les 12h

Fabulòrum és una proposta de narració i arts del moviment per assaborir les faules de sempre, des d'Isop a De la Fontaine, passant per les filofàbules i altres astúcies recollides en el camí de narrar i investigar amb el cos i els objectes.

Aforament limitat. Dos passis, el primer a les 11 h i el segon a les 12 h.

El Tió del Palau Robert envoltat de regals

*Construïm una ciutat de Nadal - 28 de desembre, 3 i 5 de gener, d’11h a 13h

6 espais d'interacció:

- Construcció d'edificis i ciutats a partir de blocs de fusta i cartró

- Espai amb material gràfic per crear cartelleria

- Elements per engalanar la ciutat

- Espai de construcció pels més petits amb peces de Lego

- Petits instruments musicals

- Llibres infantils i juvenils sobre creació, arquitectura, disseny, etc.

*Murals col·lectius - 27 i 30 de desembre i 2 de gener, d’11h a 13h

Crearem murals participatius per il·lustrar i recrear entre tots i totes escenes representatives d'aquestes dates: un àpat familiar, paisatges hivernals, cel de la nit, etc.

Les activitats nadalenques són en família

Les activitats es gaudiran en família, no necessiten inscripció prèvia i s’atendran per rigorós ordre d’arribada fins completar els aforaments. En tot moment es donarà compliment a les instruccions de les autoritats sanitàries pel que fa les mesures anti-covid.

D’altra banda, des del dia 9 de desembre, el Jardí de Palau Robert aixopluga un gran arbre de Nadal, obra de la florista i artista barcelonina Maria Ponsà. En paraules seves, “tots som branques d’un mateix arbre, que és símbol d’unió i d’integració. L’avet del Palau Robert acull troncs i branques de diferents espècies d’arbres, cadascun d’ells amb unes qualitats especials, diferents morfologies i orígens diversos. Al llarg de la història, són moltes les situacions i llegendes que s’ubiquen al voltant dels arbres, però totes tenen un denominador comú: ens acullen, ens protegeixen i ens donen força. Sis diferents tipus d’arbre –l’avet, el roure, la palmera, l’olivera, l’alzina i la magnòlia-- formen part d’aquest homenatge; un arbre obert a tots i on tothom hi té cabuda”. Arribat el vespre, avet, jardí i Palau s’il·luminen per donar calidesa i un ambient festiu i nadalenc al conjunt.

El Palau Robert vol contribuir, així, a una celebració que recuperi el millor de les nostres tradicions, però també convidar les famílies a sortir plegats, a gaudir i a retrobar l’alegria del Nadal i l’esperança d’un 2022 ple de promeses.  

stats