Natació
Especials 29/07/2013

La lituana Rute Meilutyte bat el rècord del món dels 100 metres braça a les semifinals

La nedadora ha completat la distància en 1:04:35, i millora en una dècima la marca anterior. D'altra banda, la barcelonina Marina Garcia s'ha classificat per a la final de la prova

Martí Molina
1 min

BarcelonaLa nedadora lituana Ruta Meilutyte ha aconseguit batre el rècord del món dels 100 metres braça a les semifinals del Mundial de Barcelona, gràcies a un temps de 1:04:35, una dècima millor que l'anterior registre. En aquesta mateixa ronda, la barcelonina Marina Garcia s'ha classificat per a la final amb el vuitè registre.

Meilutyte ha estat la millor a la sortida, ja que ha saltat a l'aigua més ràpida que ningú, i ha completat els primers 50 metres amb un temps de 29 segons i 97 centèsimes. Aquest crono feia augurar que la lituana podria convertir-se en la nova plusmarquista si mantenia el ritme diabòlic en els 50 metres següents, i així ha estat. Ha nedat en 34,38 –òbviament, també la millor– i ha acabat tocant la paret primera i amb la plusmarca sota el braç.

Marina Garcia, classificada

En aquesta segona sèrie de la semifinal, en què Meilutyte ha batut el rècord, també ha nedat la barcelonina Marina Garcia, que malgrat aconseguir el sisè temps de la ronda, ha obtingut el vuitè temps del total de nedadores i s'ha classificat per a la final d'aquest dimarts.

stats