Microsites MWC 2016 23/02/2016

L'Ajuntament veu una voluntat de "bloqueig constant" en les negociacions per evitar la vaga al metro

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, diu que una part de la representació sindical ha volgut portar les converses a un "carreró sense sortida". El Govern insisteix en oferir-se com a "mediador"

Maria Ortega
2 min
El metro de Barcelona no va patir grans sobresalts malgrat que s’havia previst tot el contrari.

BarcelonaDesprés que la llarga reunió d'aquesta matinada entre treballadors del metro i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) acabés sense acord per evitar la convocatòria de vaga de demà dimecres, la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament, Mercedes Vidal, ha resumit avui que veu una voluntat de "bloqueig constant" per part d'alguns dels negociadors. Assegura que una part de la representació sindical ha volgut portar la negociació a un "carreró sense sortida" amb demandes "inassumibles" per a l'empresa sense haver de recórrer a mesures que perjudicarien el ciutadà com un augment de tarifes. Diu que els treballadors demanen, cada cop, un augment superior.

Segons Vidal, a la reunió d'ahir l'empresa va plantejar canviar un dia de festa per més retribució, però els treballadors, ha dit, van demanar un increment salarial del 3%, quan l'empresa els l'ofereix de l'1%. "No és una petició responsable", ha resumit la regidora, que és també la presidenta de TMB. Vidal no ha quantificat en milions d'euros anuals el que suposaria aquest augment.

El portaveu del comitè de vaga, va declarar ahir als periodistes que l'empresa vol que l'acord entri en vigor quan se signi el conveni col·lectiu, mentre que els treballadors voldrien aplicar-lo immediatament després que es desconvoqués vaga. "No es pot signar un acord que no se sap quan entrarà en vigor", va insistir. Vidal ha remarcat que el conveni col·lectiu s'ha de negociar amb temps i que estan disposats a parlar-ne tan bon punt es desconvoqui la vaga que amenaça, de nou, la mobilitat aquest dimecres.

En resposta al conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, que es va mostrar "molt decebut" per la vaga de dilluns, Vidal ha defensat que la ciutat està "molt ben preparada" per acollir esdeveniments com el Mobile World Congress i que mantenen "converses constants" amb l'organització del congrés. La regidora ha lamentat més les complicacions que pateixen els ciutadans amb l'aturada de servei. Sobre l'aturada de la L9 d'aquest matí, ha descartat sabotatges i ha dit que s'ha tractat d'una incidència tècnica que s'ha solucionat en pocs minuts.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha obert la porta a una modificació a l'alça dels serveis mínims de la vaga de metro prevista per demà. "Es podria produir en qualsevol moment si ho demanen les parts", ha indicat sobre l'ampliació dels serveis mínims en referència a condicions relacionades amb la mobilitat i la seguretat.

L'executiu ha insistit aquest dimarts que segueix oferint-se com a "mediador" entre les parts per tal d'evitar una nova jornada de vaga.

stats