EL QUADERN DEL MOBILE
Microsites MWC 2016 23/02/2016

Dia 2: Visibilitat absoluta

Revifalla de la videovigilància gràcies als objectes connectats

i
Albert Cuesta
3 min

COMPTE, QUE T’ESTIC VEIENT

Revifalla de la videovigilància gràcies als objectes connectats. Panasonic assegura que la seva Nubo (349 €) és la primera videocàmera proveïda de connexió 4G, més segura i flexible que els models de la competència amb wifi. El seu responsable ens va ensenyar el vídeo que va rebre des de la seva habitació d’un hotel a Las Vegas en què es veu la cambrera passejant, parlant pel mòbil i mirant la tele quan hauria d’estar endreçant. I això no ha fet més que començar: des de l’estand d’Orange a Gran Via vaig veure en directe -gràcies a una connexió mòbil 4G+- i en 360 graus -amb unes ulleres Samsung de realitat virtual- el que passava a l’establiment que l’operadora té al passeig de Gràcia. Suposo que el supervisor de la xarxa de botigues ja ha demanat que instal·lin el sistema a totes. Veurem quin és el model de negoci d’aquests dispositius: Nubo pretén cobrar una quota mensual d’entre 0 i 100 euros, segons la quantitat de minuts gravats i accessibles des del mòbil.

NFC? NO, GRÀCIES

Una de les funcions de l’aplicació mòbil oficial del MWC és la credencial digital al mòbil que permet accedir al recinte sense haver de mostrar un document personal d’identitat que confirmi que som qui posa la targeta d’acreditació. En edicions anteriors el sistema funcionava amb la tecnologia NFC, la mateixa que es fa servir en els terminals de pagament per proximitat, i es podia fer servir amb telèfons Android i Windows. En canvi, aquest any l’aplicació ha passat a funcionar amb Bluetooth. El motiu: aconseguir que també pugui incloure els usuaris d’iPhone. Els telèfons més recents d’Apple ja tenen NFC, però és tancat: només el poden fer servir les aplicacions de l’empresa, com Apple Pay. En canvi, les aplicacions de tercers sí que poden accedir al Bluetooth dels iPhones per transmetre per ràdio els codis que obren la porta als congressistes acreditats, sigui quina sigui la marca del seu telèfon. Apple, que continua sense exposar al MWC, segueix marcant la pauta en aspectes com aquest.

SENYORS PASSATGERS, PREPARIN LA CARTERA

Almenys dues línies aèries de baix cost han subcontractat ja a l’empresa Gate Gourmet -d’origen suís, propietat nord-americana i desenvolupament de negoci digital a Barcelona- tota la gestió de la venda d’entrepans, begudes i altres productes a bord dels seus vols. Els carretons de càtering que Gate Gourmet carrega mentre els passatgers s’acomoden contenen un servidor de Vodafone que genera una xarxa wifi dins de l’avió a la qual els viatgers poden connectar-se directament per fer la comanda -i pagar-la- des del seu mòbil o tauleta. Una vegada l’avió aterra en qualsevol aeroport del món, el sistema transmet les dades de cobrament i les existències de producte per facilitar-ne la reposició. En una fase posterior, l’aplicació també servirà per vendre altres productes o serveis durant l’estona en què ens tenen tancats i lligats al seient, sigui un lloguer de cotxe, un bitllet de transport públic, una habitació d’hotel o una assegurança de viatge.

EL MÒBIL QUE HO VEU TOT

L’empresa nord-americana Caterpillar, coneguda per les seves excavadores i altres equipaments industrials, esprem la marca cedint-la per a productes que vulguin vincular-se a la seva imatge de robustesa, siguin botes, llanternes, rellotges o samarretes. Fa uns anys, un dels seus llicenciataris va exposar al MWC unes carcasses de mòbil gairebé indestructibles -ho dic per experiència, en tinc una-. En aquesta edició, el seu producte estrella és l’ smartphone reforçat CAT S60, un model amb Android que es pot manipular amb guants o amb les mans mullades, es pot submergir i aguanta caigudes des d’un metre vuitanta d’alçada. Però la seva característica més destacada és la càmera termogràfica Flir, equipada amb tecnologia multiespectral, que mostra la temperatura de les superfícies que capta el seu objectiu. Això resulta ideal per evitar accidents. I quan l’agafes t’entren unes ganes irreprimibles de posar-te un casc i un cinturó d’eines a joc.

stats