RUTA PELS ESTATS CLAU (I)
Especials 30/10/2012

Obama confia en el nord de Virgínia

La proximitat de Washington atreu molts joves, que han trencat el domini republicà

Núria Ferragutcasas
1 min
El Fredy, el cuiner d'un típic restaurant americà de carretera de Fairfax (Virgínia). N.F

Fairfax (Virgínia)L'Angie es recolza a la barra del restaurant i xucla un tros de llimona impregnat de sucre mentre espera nous clients. A fora, el cartell lluminós de cuina de 24 hores encara fa pampallugues. "Amb la crisi, la mestressa va decidir reduir l'horari i ara tanquem a les deu de la nit de dilluns a dijous", explica aquesta cambrera de 51 anys. Segons l'Angie, aquest any el negoci ha començat a repuntar, però ho fa a poc a poc. "Jo no voto ni he votat mai. No confia en els polítics", opina de les pròximes eleccions presidencials.

Virgínia és un dels estats claus en la cita electoral del 6 de novembre als Estats Units. El nord d'aquest estat, conegut popularment com NOVA, és al costat de la ciutat de Washington, a la banda sud del riu Potomac. La proximitat amb la capital federal atreu molts joves, que han trencat el domini republicà de l'estat.

Llegiu el primer d'una sèries de reportatges pels estats que decidiran les eleccions als Estats Units a l'ARA Premium. Dimecres, el sud de Virgínia.

stats