Societat
Especials 31/03/2013

El Papa demana pau en un món "dividit per la cobdícia"

Francesc reclama la fi dels conflictes a Corea, el Pròxim Orient i l'Àfrica després de la missa de la resurrecció

Efe
2 min
El papa Francesc durant la missa de la resurrecció, al Vaticà

VaticàEl papa Francesc ha demanat aquest diumenge pau al món, "encara tan dividit per la cobdícia dels qui busquen guanys fàcils, ferit per l'egoisme que amenaça la vida humana i la família, estripat per la violència lligada al tràfic de drogues i a l'explotació iniqua dels recursos naturals". En el seu primer missatge pasqual com a pontífex, ha implorat la pau especialment per a Síria i la península coreana.

Davant d'un quart de milió de persones que omplien la plaça de Sant Pere del Vaticà i els carrers annexos, Bergoglio s'ha mostrat satisfet per haver començat el seu pontificat a la Setmana Santa i poder anunciar que Crist ha ressuscitat, escampar la bona nova que hi ha esperança: "Ha vençut l'amor i ha triomfat la misericòrdia". Ha insistit que la resurrecció de Crist significa que l'amor de Déu és més fort que el mal.

Francesc ha demanat pau a Corea "perquè se superin les divergències i maduri un renovat esperit de reconciliació". També ha parlat del Pròxim Orient i ha demanat pau entre israelians i palestins perquè "reprenguin les negociacions" i aturin un conflicte que "ja dura massa". A més, ha demanat pau a l'Iraq i "per a l'estimada Síria". No s'ha descuidat dels conflictes sagnants de l'Àfrica i ha tornat a demanar pau perquè Mali "torni a trobar la unitat i estabilitat" i per a Nigèria, "on moltes persones, fins i tot nens, són ostatges de grups terroristes". Així mateix, ha insistit a demanar pau per a la República Democràtica del Congo i la República Centreafricana. Tot plegat, en un missatge només en italià.

Abans del missatge pasqual, però, el Papa ha oficiat la missa de la resurrecció a la plaça vaticana guarnida amb 40.000 flors de tots els colors originàries d'Holanda.

stats