Pilar de Borbó, Messi i Almodóvar, a la llista

També hi apareix la família de la dona del comissari europeu Miguel Arias Cañete

Els 'papers de Panamà' també tenen una derivada espanyola. Segons van publicar els mitjans que col·laboren amb el Consorci de Periodistes d’Investigació -a Espanya, 'El Confidencial' i 'La Sexta'-, entre els documents apareixen referències a la infanta Pilar de Borbó, germana del rei Joan Carles; el futbolista del Barça Leo Messi; el director de cine Pedro Almodóvar, i la família andalusa Domecq i, entre els membres d’aquesta, la dona del comissari europeu d’Energia i Clima i exministre del PP, Miguel Arias Cañete, Micaela Domecq.

Segons 'El Confidencial', el despatx panameny Mossack Fonseca gestionava la companyia Delantera Financiera SA, de la qual va ser presidenta i directora Pilar de Borbó des de l’any 1974, poc abans de la mort de Franco. La societat hauria funcionat fins al 24 de juny de l’any 2014, només cinc dies després que el seu nebot Felip VI accedís al tron.

Segons explicava aquest diari digital, malgrat que aquest tipus d’empreses no són il·legals, la infanta Pilar no va aclarir per què va presidir tants anys una companyia en un país que té grans avantatges fiscals, tot i les peticions del Consorci de Periodistes d’Investigació.

Un altre dels noms afectats per aquesta investigació periodística és el jugador del Barça Leo Messi. Segons aquesta informació, el pare del jugador, que porta els afers fiscals del futbolista, va comprar l’empresa Mega Star Enterprises INC, amb seu a Panamà, el 13 de juny del 2013, un dia després que el jugador fos acusat d’evadir 4,1 milions d’euros per la fiscalia espanyola. El bufet d’advocats de l’Uruguai Abreu & Ferrés hauria fet aquesta gestió amb el bufet panameny Mossack Fonseca. El nom dels Messi no apareix entre els administradors, però la investigació afirma que ells en serien els veritables propietaris. Els advocats del jugador van deixar entreveure ahir a la nit que pensen querellar-se contra els mitjans que han publicat aquestes informacions.

Altres noms que surten en els documents filtrats són Pedro Almodóvar i el seu germà i productor Agustín, que haurien gestionat, durant 3 anys (1991-1994), una societat a les illes Verges Britàniques, un paradís fiscal per a Espanya. També hi surten 12 membres de la família Domecq, entre els quals la dona del comissari europeu Miguel Arias Cañete.