Microsites  /  Papers de Panamà 08/04/2016

La major part dels espanyols dels 'papers de Panamà' es van acollir a l'amnistia fiscal

Gairebé totes les societats van quedar dissoltes el 2012, segons 'El Confidencial'

Ara
1 min
Set països obren investigacions sobre els ‘papers de Panamà'

BarcelonaLa major part dels espanyols que surten als anomenats 'papers de Panamà' es van acollir a l'amnistia fiscal del ministre del PP Cristóbal Montoro per regularitzar la seva situació, segons publica aquest divendres 'El Confidencial'.

Això va provocar que una gran majoria de les societats pantalla constituïdes a Panamà quedessin dissoltes, perquè un cop aixecat el 'vel' que amagava els autèntics propietaris dels comptes en paradisos fiscals ja no tenia sentit mantenir-les, i fins i tot eren un cost per als propietaris.

La denominada amnistia fiscal va permetre regularitzar el diner negre, tant a l'Estat com en paradisos fiscals, pagant el 10% del patrimoni ocult. Fet aquest pagament, els propietaris d'aquests patrimonis quedaven exempts de qualsevol responsabilitat.

Això fa que els que van regularitzar la situació no puguin ser perseguits ni per Hisenda ni pels tribunals un cop van passar comptes amb l'Agència Tributària, però els que van mantenir ocults els diners poden enfrontar-se a sancions de fins al 150% del patrimoni ocult, a banda de la possible comissió de delictes fiscals.

stats