Tres famílies hoteleres espanyoles, als 'papers de Panamà'

Riu, Martinón i Meliá surten als documents de Mossack Fonseca, segons 'El Confidencial'

Ara
1 min
Panamà, amb menys població que l’àrea metropolitana de Barcelona, ha sigut tradicionalment un dels grans paradisos fiscals.

BarcelonaTres de les principals famílies espanyoles lligades al negoci hoteler surten als denominats 'papers de Panamà', segons revela aquest dimecres 'El Confidencial', que explica que els Riu, els Escarrer (Meliá) i els Martinón tenien societats a Panamà, segons els documents del bufet Mossack Fonseca que s'han filtrat.

De la família Escarrer, propietària del grup Sol Meliá, diu que que va administrar des del 1985 una xarxa de societats 'offshore' amb comptes milionaris vinculats. 'El Confidencial' explica que des del grup Meliá s'ha dit que la família Escarrer es va acollir a l'amnistia fiscal del govern de Rajoy del 2012 per posar en ordre la seva situació fiscal.

Respecte a la família Martinón, originària de Lanzarote i que té hotels a Mèxic, Cuba i la República Dominicana, s'explica que un dels seus membres, Enrique Martinón, va dirigir dues societats a Panamà, Kandland International i Cedros Business. Segons Enrique Martinón, diu 'El Confidencial', aquesta última societat la controlen des d'una societat a Suïssa i asseguren que té activitat productiva i empleats. L'altra, explica, és una filial d'una societat amb seu a Madrid.

Sobre la família Riu, explica 'El Confidencial' que els germans Luis i Carmen Riu controlen almenys dues societats que surten als documents, Bromont i Calico, que es van deixar entre elles 100.000 dòlars al 0% d'interès. A més, apareixen altres societats amb seu a les illes Verges, Jersey, Niue i Panamà, que surten en llistes de pagaments, tot i que se'n desconeix l'activitat, diu el diari digital.

stats