TECNOLOGIA PER AGUANTAR L'ESTIU
Especials 30/07/2014

12 webs i aplicacions per lligar i conèixer gent aquestes vacances

Us oferim un recull de recursos alternatius que van més enllà de les webs de contactes més clàssiques

Ara
3 min
asasas

BarcelonaLes clàssiques webs de contactes i d'anuncis classificats estan desfasades. Fins i tot Facebook funciona millor per lligar, una activitat molt apropiada per a l'estiu, quan tothom ensenya més carn i els ànims són més alegres. Per fer-ho més fàcil us oferim una llista de 12 webs i aplicacions pensades per lligar i conèixer gent, que són menys convencionals que les típiques pàgines de contactes.

Tinder. Segurament molts ja la coneixeu; una de les aplicacions per a telèfons mòbils que s'escampa més ràpidament per la geografia catalana i que, de tan simple, pot acabar essent un autèntic 'boom' aquest estiu, com ja ho ha estat als Estats Units. Es connecta amb el vostre Facebook i ja està, un cop fet només heu de fer lliscar a la dreta la gent que us agradi i a l'esquerra la gent que no. I podeu triar a quanta distància d'allà on sou voleu buscar. En podeu veure les fotografies, una breu presentació i els gustos que compartiu. Si algú que us agrada també us marca com a favorit, us posa en contacte perquè pugueu xatejar.

Mingleton. És molt semblant a Tinder -també es connecta amb el vostre Facebook- però és una aplicació més preparada per contactar amb els qui siguin al vostre voltant més directe, a la mateixa sala on sou. Aquí no té tants usuaris com Tinder per això no és tan fàcil que us funcioni.

Grindr i Badoo: La primera està especialitzada per a homosexuals, però totes dues aplicacions tenen un funcionament molt semblant: mostren fotografies de gent propera on ets que busca alguna cosa i et permet parlar-hi. Són eines per anar al gra i amb un gruix important d'usuaris. També podeu provar Brenda, amb un mecanisme relativament semblant però enfocada per a lesbianes.

PuffPuffChat. Pot servir per lligar o per parlar de filosofia, dependrà del vostre estat. La web -que també té una aplicació-, es coneix com el 'Chatroullette of stoners'; fa referència a la web Chatroulette, que emparella desconeguts per fer xats amb vídeo des del 2009, però hi afegeix un factor: abans de començar cal dir, de l'1 al 10, com es va de col·locat. És un xat aleatori per a 'stoners', fumadors de cànnabis. Entrareu en contacte amb un desconegut o una desconeguda que haurà dit que va tan col·locada com vosaltres.

Meow. En el mateix sentit que PuffPuffChat però més elaborada i no tant passada de voltes, l'aplicació Meow serveix per posar desconeguts en contacte perquè s'escriguin missatges de text. Podeu mirar el perfil dels altres usuaris -on consta l'estat civil, entre més- abans de conversar-hi o participar en converses de grup amb desconeguts i començar un xat privat amb algú. Ha aconseguit molt d'èxit a alguns països, com al Regne Unit, on ha arribat a ser l'aplicació gratuïta més descarregada d'iTunes.

QuedemOnline.cat i GentComTu.com. Les webs de contactes fetes des de i per als territoris de parla catalana. En molts aspectes són més semblants a les webs de contactes més habituals, però hi trobareu gent més propera i la llengua franca és el català. Alguns serveis són gratuïts però per fer-los servir tots cal pagar en tots dos casos.

Ashley Madison. Una altra web de contactes -amb aplicació pròpia-, però enfocada a un públic determinat: els qui tenen parella i volen fer-li el salt o els qui volen estar amb algú que en tingui -o no els fa res-. Es ven com el servei de contactes per a infidels i ofereix tot de mesures de protecció per fer tan difícil com sigui possible que la parella d'un usuari o algun conegut seu en pugui saber mai res, però moltes de les opcions són de pagament.

Breakup Notifier. No és un servei de contactes, és un complement per al Facebook. Una vegada instal·lat, podeu marcar aquells usuaris que més us interessen i Breakup Notifier us avisarà de qualsevol canvi en l'estat sentimental que marquin al perfil de Facebook. Sí, encara hi ha gent que fa pública la seva situació sentimental a Facebook.

OkCupid. Un dels portals de contactes preferits als Estats Units, completament de franc, amb un algoritme matemàtic elaborat per trobar possibles parelles i aplicacions per a mòbils i iPad. Això sí, tingueu en compte que els responsables no tenen cap vergonya d'explicar que experimenten amb els seus usuaris i com ho fan.

Si voleu descobrir més aplicacions de mòbil per lligar podeu fer una ullada a aquest recull d'Imperdibles.cat, on en trobareu cinc pensades per a heterosexuals i cinc per a homosexuals.

stats