Contingut patrocinat
Especials 12/12/2023

La tendència d'aquest Nadal: regalar una vetllada d'òpera al Gran Teatre del Liceu

El Gran Teatre del Liceu ha posat a la venda la Caixa Regal Òpera, un format exclusiu per a aquestes festes amb un val bescanviable per dues entrades per gaudir d'una de les cinquanta funcions d'òpera i dansa de la temporada, en les millors localitats del teatre.

Redacció
3 min
El Gran Teatre del Liceu ha activat una opció original i exclusiva perquè aquestes festes es puguin regalar entrades al teatre líric de la Rambla barcelonina.

Les melodies inoblidables de Carmen, l'emblemàtica òpera de Georges Bizet; les conspiracions i les venjances d'Un ballo in maschera, del mestre Giuseppe Verdi; el viatge espiritual d'El Messies de Georg Friedrich Händel... Aquestes són les tres propostes de nivell que ompliran de públic el Gran Teatre del Liceu durant el primer trimestre de l'any vinent. Els espectacles donaran pas a una primavera carregada de més propostes operístiques de qualitat, com Orgia, del compositor català Hèctor Parra; La Cenerentola, de Gioachino Rossini amb producció d'Emma Dante; i Adriana Lecouvreur, l'emocionant melodrama de Francesco Cilèa. Unes apostes que compartiran protagonisme amb quatre ballets: Faun / Noetic, del Ballet du Grand Théâtre de Genève; A midsummer night's dream, del Ballet de Dortmund; Sacre (La consagració de la primavera), de Sasha Walltz & Guest; i El llac dels cignes, del Ballet del Teatro dell'Opera di Roma.

Un regal elegant

Des del 4 de desembre, el Gran Teatre del Liceu ha creat una opció de regal original i exclusiva perquè aquestes festes es puguin regalar entrades per gaudir d'un d'aquests espectacles. Es tracta de la Caixa Regal Òpera. Amb un embolcall elegant de color negre adornat amb lletres daurades, el format inclou un codi regal bescanviable per dues entrades d'òpera o dansa. Qui rebi el regal podrà triar la funció que vulgui de les sis òperes i els quatre ballets que s'hi inclouen, i que junts sumen més de 50 sessions. A més, podrà triar dues de les millors localitats del teatre: les butaques situades a les zones 1, 2 i 3 en els espectacles d'òpera, a les zones 1 i 2 en els de dansa i a la zona 1 a l'obra Orgia.

Aconseguir la capsa és còmode i senzill. Es pot comprar en línia per un preu de 195 euros i hi ha dues maneres de tenir-la a les mans. La primera, l'enviament a domicili, amb uns terminis d'entrega de tan sols dos dies hàbils menys a les Illes Balears, que és de tres dies hàbils. Aquesta opció té un cost afegit de 8 euros. La segona és anar-la a buscar directament a les taquilles del teatre. El codi regal es podrà bescanviar del 8 de gener del 2024 al 23 de juliol del 2024.

Més de 50 funcions

Entre les primeres funcions que es podran escollir amb la Caixa Regal Òpera, n'hi ha diverses de l'espectacle Carmen, de Bizet. Amb una producció mítica signada per Calixto Bieito, el públic podrà tornar-se a capbussar en la història plena de malentesos d'aquesta òpera, en la qual l’amor es confon amb el desig, un afer amb una relació exclusiva, l’afecte amb la possessió i la violència amb la passió. Es representarà del 8 al 17 de gener, i les funcions incloses en la caixa regal seran les dels dies 9, 12, 14 i 16.

El relleu de Carmen l'agafarà Verdi amb el seu Un ballo in maschera, que aterrarà al Gran Teatre del Liceu del 9 al 20 de febrer. Enveges i conspiracions, barrejades amb passions amoroses, política, gelosia, venjances i el perdó final conflueixen en aquesta obra mestra, que va arribar a ser censurada a Nàpols perquè s'assassinava un rei a l'escenari i s'hi parlava de temes com la infidelitat i la bruixeria. El xec es podrà bescanviar per a les funcions del 10, el 12, el 15 o el 18 de febrer. En canvi, en el cas d'El Messies de Händel i de l'Orgia de Parra, que són els dos espectacles següents que es podran veure a l'escenari del teatre, el val serà vàlid per a totes les funcions que se'n facin, del 16 al 26 de març i l'11 i el 13 d'abril, respectivament.

El magnífic Liceu, des de l'escenari.

L'humor, la delicadesa i la subtilesa de les melodies de Rossini a La Cenerentola continuaran la temporada, del 18 de maig a l'1 de juny. Qui tingui la capsa, podrà escollir entre les funcions del 19, el 22, el 28 de maig i l'1 de juny. Per cloure la part operística, també podrà decantar-se per Adriana Lecouvreur, de Cilèa, que es representarà del 16 al 29 de juny. És un emocionant melodrama sobre la gelosia que gaudeix del privilegi del públic per la seva inventiva melòdica i l'elegància de l'escriptura orquestral.

El ventall es completarà amb quatre ballets. El primer arribarà al febrer: del 27 a l'1 de març. Es tracta de Faun/Noetic, del Ballet du Grand Théâtre de Genève. A partir de la mítica coreografia de Nijinski i amb el poema de Mallarmé, és un espectacle que aplegarà 21 ballarins a l'escenari d'una de les principals companyies de dansa internacionals. Continuarà A midsummer night's dream, una poderosa peça contemporània sobre els misteris del solstici d’estiu, basada en la mitologia i les tradicions del nord, del Ballet de Dortmund. Finalment, s'hi representarà Sacre (La consagració de la primavera), tres creacions contrastades que mostren múltiples facetes de la naturalesa humana, de Sasha Walltz & Guest; i un autèntic clàssic: El llac dels cignes, del Ballet del Teatro de ll'Opera di Roma.

stats