Un càmping al cor dels Aiguamolls de l'Empordà

La Ballena Alegre és reconegut com el càmping més sostenible d'Europa

2 min
Imatge de les piscines centrals del càmping La Ballena Alegre

Formar part d'un entorn natural i patrimonial únic, com el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, imprimeix caràcter al càmping La Ballena Alegre. Ubicat al municipi de Sant Pere Pescador, ha estat distingit com el càmping més sostenible d'Europa gràcies als més de 20 anys que fa que es dedica a tenir cura del planeta generant consciència entre els clients amb instal·lacions sostenibles energèticament. A més, la campanya Vacances Responsables, endegada el 2020 pel càmping, també promou el coneixement respectuós de l’entorn: el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, les ruïnes d'Empúries, la multitud de rutes de Sant Pere Pescador amb una riquesa extraordinària de vegetació i fauna, o la desembocadura del riu Fluvià i les àmplies platges de la badia de Roses, que permeten practicar un munt d'activitats nàutiques, tant les més relaxants com les més intenses.

Proveïdors de proximitat

Seguint amb aquesta vocació de respecte per l’entorn, el càmping La Ballena Alegre dona suport als productors de proximitat amb un acord win-win per contribuir a la sostenibilitat i a reduir les emissions de CO2. Aquesta aposta s’explica en una campanya que el càmping ha engegat aquest mes d'abril que inclou la difusió de cinc vídeos on s’explica la relació que manté amb els seus proveïdors de fruites i verdures, carns, làctics o aigua. La Coromina Agricultura Ecològica (Alt Empordà), que produeix fruites i verdures ecològiques de temporada, conreades sense químics, abasteix la fruiteria i la restauració del càmping. Per abastir d’aigua el complex s’ha triat Aigua Sant Aniol (Garrotxa), empresa familiar que fomenta el quilòmetre zero, pionera en buscar solucions que respectin el medi ambient: el 100% del plàstic que surt de la seva planta és reciclat. Can Mabres Ramaders (Anoia) és qui aporta la carn ecològica i rica en àcid oleic, més saludable gràcies a l’alimentació del seu bestiar, i té un obrador on utilitza materials 100% reciclables. Altres proveïdors són Aguaviva (amb seu al Barcelonès), especialitzada en aigua purificada de l’empresa Waterlogic que l’any 1992 va revolucionar el món dels dispensadors eliminant els envasos de plàstics, i Peralada Mas Marcè - la Recuiteria (Alt Empordà), amb granja d'ovelles, ecològica, que elabora productes làctics i també gelats.

Ja fa més de 20 anys que van iniciar una aposta per la sostenibilitat i per procurar unes vacances responsables. L’objectiu també és generar consciència entre els seus clients seguint el model europeu INSIDE, que promou beneficis energètics, mediambientals, econòmics i socials de proximitat. I per aquest motiu ha estat reconegut com el càmping més sostenible d’Europa del 2022.

stats