Esports 18/01/2015

Messi exhibeix el seu repertori per calmar Riazor (0-4)

L'argentí resol amb un 'hat trick' la freda tarda gallega i manté el Barça a un punt del Madrid

Albert Llimós

La CorunyaEl Barça ha mantingut a Riazor la inèrcia de la darrera setmana, reforçat pel mateix onze que va superar l'Atlètic de Madrid la setmana passada al Camp Nou i ha golejat 0 a 4 el Deportivo de la Corunya. Per primera vegada en 29 partits, Luis Enrique ha repetit alienació, la mateixa que va demostrar la seva exuberància contra el conjunt de Diego Pablo Simeone. Contra un rival dubitatiu i poc agressiu, els catalans han aconseguit un triomf sense pal·liatius gràcies a l'excel·lència de Leo Messi, autor dels tres primers gols.

Des del xiulet inicial de Martínez Munuera, el guió del partit ha quedat clar. Domini absolut d'un Barça pacient, persistint amb Neymar per l'esquerra, obert i dinàmic en l'un contra un, i rendit a la voluntat canviant de Messi, sabedor sempre de les necessitats de l'equip i la seva posició al terreny de joc. Al minut 10, el conjunt de Luis Enrique ha fet valer el seu domini, i després d'un avís de Messi gràcies a l'estratègia que ha salvat Frabricio, el mateix davanter argentí ha allargat el seu idil·li amb el gol. Centrada en diagonal de Rakitic, precís amb una rosca perfecta, que ha rematat el davanter de Rosario entrant entre els centrals, amb un gran cop de cap des de més enllà del punt de penal que ha representat el 0 a 1 en la gèlida tarda gallega. Des del mes d'octubre que no marcava en camp contrari.

Deu minuts més tard, l'oportunitat ha estat per a Luis Suárez, que ha rematat fora una assistència d'Iniesta per sobre de la defensa, deixant caure la pilota dels núvols al peu de l'uruguaià. Els primers 25 minuts han estat un monòleg del Barça, que ha convertit el conjunt de Víctor Fernández en un bloc submís, que només tenia el català Oriol Riera en referència atacant, un illot perdut enmig de la solidesa blaugrana. Just quan el Deportivo s'ha estirat, acostant les línies a Bravo, ha tornat a aparèixer la figura de Messi. Pilota al cor de l'àrea que l'argentí caça entre els dos centrals, se l'endú amb la punta del peu i, quan Frabricio el repta, el davanter li pica la pilota suaument per sobre, gairebé inofensiva, però de manera eficaç i estètica. Ha estat el 2 a 0, preludi del primer i únic gran avís dels gallecs al primer temps, amb una rematada de l'exblaugrana Isaac Cuenca per sobre del travesser del xilè Bravo.

Torna Messi

A la represa, Suárez ha tornat a perdonar i Juan Domínguez ha tingut la rèplica amb una rematada forçada avançant-se a Busquets, i que ha provocat la intervenció àgil del porter del Barça. El Dépor ha apujat la intensitat, i ha exigit més atenció dels visitants en els xocs i les pilotes dividides, que durant tot el primer període han estat íntegrament de color culer per la millor col·locació sobre el terr¡reny de joc. La impetuositat gallega ha durat un quart d'hora. Dos contra dos a la sortida d'un córner que no defensa bé el Dépor, i Rakitic habilita Messi perquè certifiqui amb un fort xut creuat el seu 'hat trick'.

Amb el 0 a 3, Luis Enrique ha dosificat peces vitals, de manera que ha donat descans a jugadors com Iniesta, Busquets i Neymar, i ha permès que sumint minuts Pedro, Batra i Rafinha. Als minuts finals, la mala sort local s'ha aliat amb el Barça, i una centrada d'Alves ha acabat al fons de la xarxa gallega després d'un doble rebot. L'exespanyolista Sidnei ha estat l'últim a tocar la pilota. El Barça guanya calma amb un triomf a fora abans de rebre l'Atlètic de Madrid.