FUTBOL
Esports 04/02/2013

L'expresident de la Reial Societat Iñaki Badiola afirma que el club va comprar productes dopants durant sis anys

Parlant amb el diari 'As', Badiola relaciona el club amb la trama de l'operació Puerto

Ara
1 min
Badiola ha parlat al diari 'As'

BarcelonaIñaki Badiola, president de la Reial Societat entre el 4 de gener i el 20 de desembre del 2008, ha insistit durant una entrevista al diari 'As' que el club basc va comprar productes dopants amb diner negre. Badiola assegura que la Reial Societat té vinculacions amb l'operació Puerto, i que el dopatge és una pràctica habitual dins el món del futbol.

Badiola afirma que els membres del cos mèdic, els doctors Escobar i Gorrotxategi, compraven substàncies dopants: "Van adquirir substàncies per a les quals no estaven autoritzats, amb diners negre. Entenc que no era Betadine, ja que si no, no els haurien comprat en mercats ocults. De fet, hi ha un correu que m'envia un dels doctors assenyalant alguns dels productes que volia comprar, i nosaltres no els autoritzem".

Segons Badiola, el doctor Eufemiano Fuentes "els facilitaria aquests productes, però haurem de confrontar les quanties que surten als papers de l'operació Puerto amb les que disposem. Va suposar una pena que a la vista la jutge no accedís a fer públics els noms de tots els clients d'Eufemiano. Els que cometen aquí la infracció són els metges de l'època, no la Reial Societat com a club, en unes pràctiques que mai s'haurien d'haver dut a terme". Badiola ha acusat José Luis Astiazarán, actual president de la Lliga de Futbol Professional i anterior president de la Reial Societat.

Astiazarán es defensa

José Luis Astiazarán ha fet una nota pública en què assegura que mai va tenir sospites de pràctiques de dopatge en la Reial Societat, que ell va presidir entre 2001 i 2005. Astiazarán qualifica de falses les declaracions de Badiola i anuncia possibles accions judicials.

stats