BUNDESLIGA

Guardiola: “Tard o d’hora aconseguirem que tothom entengui que al món es pot parlar amb les mil llengües que hi ha"

El tècnic del Bayern parla en català des de Munic sobre la polèmica lingüística amb Garitano

Pep Guardiola ha pogut parlar en català des de Munic, en la roda de premsa prèvia a la semifinal de Copa entre el Bayern i el Dortmund, i s’ha referit a la polèmica d’ahir a Almeria, en què el tècnic de l’Eibar, Gaizka Garitano, va abandonar la sala de premsa de l’estadi quan uns periodistes locals li van recriminar les seves respostes en basc.

"Cadascú reacciona com li sembla. Tard o d’hora aconseguirem que tothom entengui que al món es pot parlar amb les mil llengües que hi ha, i el català n'és una. No només perquè sigui cooficial, es parla perquè és una llengua. Cadascú la pot parlar i si no s’entén es fa la traducció, no hi ha cap problema”, ha exposat Guardiola a pregunta de l’ARA. “D’altra banda, em sembla que tothom ha estat a l’altura i tothom ho entén perfectament”, ha afegit, en suposada referència al cap de premsa de l’Almeria, que va criticar l’actitud dels periodistes locals que van ofendre Garitano.

Guardiola també ha explicat en català que, centrat com està a aconseguir l’accés per a la final de la Copa alemanya, no ha pensat encara en la semifinal de la Lliga de Campions. “Realment el Barça està ara fora del meu cap”. El tècnic del Bayern ha admès que guanyar el Dortmund pot “ajudar” el seu equip a animar-se per preparar el partit de la setmana que ve al Camp Nou.