Esports 17/03/2016

El Bayern vola cap als quarts superant la Juve en un duel èpic

Triomf de l’equip de Guardiola després de forçar ‘in extremis’ la pròrroga

Isaac Lluch
Thiago Alcántara, migcamapista del Bayern Munic, celebrant el tercer gol de l’equip alemany.

MunicEn un duel antològic, el Bayern va eliminar el vigent subcampió de la Champions després de forçar la pròrroga a l’últim sospir. L’equip de Guardiola va capgirar el partit (4-2) quan molts el creien mort, però ja és als quarts de final del torneig, i ben agegantat.

El partit es va posar dramàtic de seguida. D’inici, tot el que li podia sortir malament al Bayern li va sortir. D’una ocasió ben matinera a favor en què Vidal va arribar un pèl tard al remat, l’equip de Pep Guardiola va passar a trobar-se en un tres i no res amb l’adversitat a l’esquena. Una errada individual d’Alaba va provocar la sortida a la desesperada de Neuer, que en un mal refús va deixar la pilota a Pogba, que va inaugurar el marcador. El pitjor escenari davant d’un equip italià era d’entrada una realitat. El conjunt d’Allegri tenia més del que havia pretès des de l’alineació, on només hi havia un punta i quatre laterals per frenar el temible joc pels extrems dels bavaresos.

Li va costar al Bayern recuperar el pols del partit, perquè la Juve, ben parapetada amb ofici, disciplina i gairebé sempre tots els jugadors rere la pilota, no deixava cap espai. Així que el conjunt de Guardiola la feia ballar amb possessions llargues, sempre acabava caient una falta. El Bayern necessitava precisió i durant tot el nus del partit li va anar d’un centímetre per produir la passada determinant o arribar a la rematada definitiva. Müller, al llindar del descans, va tenir el primer gran xut, però Buffon va repel·lir amb suficiència. Aleshores, esclar, la Juve ja havia incrementat el seu botí. Gairebé a la mitja hora, després d’una acció en què Alaba va buscar desequilibrar en la punta d’atac, la Juve va veure una contra clara. Morata va fer l’eslàlom de la seva vida i Cuadrado el va culminar. Encara sort que Neuer li va treure un altre remat clar al colombià abans del descans.

Un final èpic

A la represa, el Bayern va passar a defensar-se com a Torí i de seguida va entrar Coman per sumar una referència més per l’extrem. Morata va amenaçar dos cops a la contra, però el conjunt de Guardiola va passar a trobar vies per atacar per dins i per fora. La Juve es va sostenir amb fortalesa. Pogba va estar incommensurable en les ajudes, però els bavaresos van persistir-hi. Abans de l’últim quart d’hora, Lewandowski va reduir diferències i l’Allianz Arena va bullir de pura esperança. Tot va acabar sent un assetjament, i a l’últim sospir Müller va forçar la pròrroga. Allà el Bayern va ser amo i senyor del joc i del seu destí i Thiago, primer, i Coman, després, van fer volar els de Guardiola cap als quarts de final.