COPA DEL REI

El Camp Nou, escenari de la final de Copa del Rei

Així ho ha decidit la reunió de la Reial Federació Espanyola de futbol

La final de Copa entre el Barça i l'Athletic serà al Camp Nou de Barcelona el proper 30 de maig. Així ho ha decidit la reunió de la RFEF després d'un dia ple de reunions. Aquesta no serà la primera vegada que el Barça juga la final al seu estadi: la temporada 1962/63, el Barça va guanyar la Copa en derrotar el Saragossa per 3-1. La darrera final a l'estadi va ser la del 2010, entre el Sevilla i l'Atlètic de Madrid.
 
Dos representants del Barça, dos de l'Athletic Club de Bilbao i quatre de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s'han reunit aquest dimecres a la Ciutat del Futbol de Las Rozas per decidir la seu de la final de la Copa del Rei que es disputarà el 30 de maig. Per part del Barcelona hi han acudit Albert Soler, director de relacions institucionals esportives, i Javier Bordas, directiu del conjunt català, mentre que per part de l'Athletic Club de Bilbao han participat en la reunió Josu Urrutia, president del club, i Jon Berasategi, director general. Aquesta reunió, però, ha acabat sense acord. Els dos finalistes han votat per jugar al Bernabéu, però el Madrid mai s'ha ofert per ser seu. I aquesta opció, doncs, ha quedat descartada. Després, Barça i Athletic han proposat jugar a casa seva. És a dir, el Camp Nou i San Mamés. També, sense acord. I finalment, el Barça ha optat per jugar a Mestalla i l'Athletic, al camp del Betis. També sense acord. La decisió, doncs, s'ha decidit a la reunió de la RFEF. Els quatre representants de la Reial Federació Espanyola de Futbol que s'han assegut a la taula de reunions són Jorge Pérez, secretari general; Esther Gascón, directora general; Antonio Suárez Santana, president de la Federació Interinsular de Futbol de Las Palmas i president de competicions organitzades per la RFEF; i Miguel Ángel López, coordinador de partits de la Federació.
 
D esprés de la reunió s'ha celebrat la junta directiva de la RFEF, on el Camp Nou ha estat escollit per ser la seu pels vots de tots els presents. L'estadi més gran, doncs, serà l'escenari del partit després d'una reunió en què s'ha apostat per l'estadi del Barça. Curiosament, el Barça serà visitant i no ocuparà el seu vestidor. Durant la reunió de la RFEF s'han fet dues votacions. A totes dues, el Camp Nou ha estat la proposta més votada. A la primera, han estat descartades les opcions de jugar a Mestalla i l'estadi del Betis. A la segona votació, ha guanyat el Camp Nou per 26 vots a 18.