FUTBOL

Guardiola: "La raó per la qual no renovo amb el Bayern és simple: vull entrenar a la Premier"

El tècnic afirma que encara no ha decidit on treballarà la propera temporada

Pep Guardiola ha parlat en roda de premsa, i ha afirmat que la raó per la qual no renova amb el Bayern és el seu desig de poder entrenar a la Premier: "La raó per la qual no renovo amb el Bayern és simple: vull entrenar a la Premier League". El tècnic català, però, ha deixat clar: "No he escollit encara un equip on treballar".

Guardiola abandonarà el Bayern aquest proper estiu. "Encara sóc jove i necessito nous reptes", ha explicat davant la premsa. El tècnic català té una oferta del Manchester City, el club on treballa el seu amic Txiki Begiristain, i Ferran Soriano. El City té contracte amb Manuel Pellegrini però prioritzaria sempre el fitxatge de Guardiola. I el volen fitxar aquest proper estiu. Guardiola i el City fa mesos que parlen i aquesta és la proposta amb més opcions de funcionar. Guardiola ha lloat la figura de Carlo Ancelotti, tècnic escollit per ocupar el seu càrrec un cop marxi ell, i ha afirmat que "treballant tres anys en un club en tinc prou, ara vull guanyar la Champions per tancar aquesta època, seria perfecte".

"Treballant tres anys a un club en tinc prou, ara vull guanyar la Champions per tancar aquesta època, seria perfecte"

Pep Guardiola Entrenador

Guardiola, després d'una primera volta magnífica amb el Bayern, prepararà ara amb una estada la segona volta amb l'objectiu de guanyar-ho tot amb el Bayern. "Entrenar al Bayern ha estat un somni, estic molt agraït a tothom".

El futur, a Manchester

Ara, Guardiola té altres propostes i el cas no està tancat. Clubs amb molta tradició com l 'Arsenal o el Manchester United també veurien amb bons ulls el fitxatge del tècnic de Santpedor. Josep Maria Orobitg, el representant de Guardiola, ha rebut trucades de cinc clubs diferents, però dos queden descartats, el PSG i el Milan, ja que no són clubs de la Premier League. El Chelsea també va trucar, però sembla amb poques opcions. En tindria més l'Arsenal, malgrat que aquest club no ha presentat una oferta formal, ja que  Arsène Wenger té contracte. El club anglès, però, ha sondejat l'entorn de Guardiola.

El futur del tècnic, doncs, serà segurament a Manchester. Louis van Gaal està intentant salvar el seu càrrec al United i si no se'n surt  Old Trafford podria ser la casa de Guardiola, ja que el tècnic valora la història i prestigi d'aquesta institució. El duel entre els dos grans de Manchester per fitxar Guardiola, doncs, podria ser una de les notícies d'aquest 2016. El City, però, sembla per davant, ja que en el passat Guardiola ja va donar un 'no' com a resposta a Begiristain. Dos cops seria estrany que passés.