Publicitat
Publicitat

Esports

Joan Josep Isern: "Amb el nou marc formatiu Pep Guardiola no podria tornar al Barça"

Dels 15.000 entrenadors de futbol que té Catalunya, 13.000 no podrien exercir

Joan Josep Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol (FCF), ha intervingut aquest dimecres en la sessió que estudia la modificació de la llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport. "El model formatiu ens ha funcionat de meravella, però la UEFA no ens deixa continuar amb aquest model, ja que no accepta els títols acadèmics cursats a Catalunya. Si es posa en marxa el règim sancionador, ens complica la nostra pràctica esportiva. Dels 15.116 entrenadors que té Catalunya, 12.942 no podrien exercir. Amb el nou marc formatiu Pep Guardiola, que té un títol federatiu, no podria tornar al Barça", ha alertat.

Ivan Tibau, secretari general de l'Esport, ha desmentit a l'ARA les dades de Joan Josep Isern.

La Federació Catalana s'ha afegit a la proposta que ha presentat la UFEC perquè siguin reconegudes les titulacions de la via federativa al registre de professionals de l'esport. "La formació del planter ha de venir regulada. El que ens preocupa és desenvolupar un sistema formatiu que marqui un fet diferencial. Els valors socials i cívics han de ser la referència del nostre esport", ha dit.

Joan Josep Isern ha exposat que els continguts de la formació federativa, a diferencia dels continguts acadèmics, estan en constant revisió pel que fa referència als models d’entrenament i sistemes de joc, i això permet que s’adaptin  a la normal i natural evolució del futbol.

"La llei és una llei de mínims i es pot millorar. Hem de decidir quin model esportiu volem per a Catalunya", ha dit Jaume Bantulà, director del grau en ciències de l'activitat física i de l'esport de la Universitat Ramon Llull.

"Només un 1,5% de la gent que practica esport arriba a ser professional", ha recordat Lluís Camprubí, en representació del Centre de Formació de Tècnics Esportius de l'Escola Pia. "La formació de casa nostra ha de ser seriosa i exigent. El futur de l'ensenyament del tècnic esportiu ha d'acabar sent un grau, com passa en altres professions", ha explicat. "Es pot fer d'entrenador sense cobrar i, al mateix temps, estar titulat. La figura del voluntariat ha d'estar regulada per llei", ha recordat.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT