FUTBOL
Esports 10/08/2016

El Madrid aixeca la Supercopa a l’últim sospir

Sergio Ramos torna a forçar la pròrroga al 93 i Carvajal marca el gol de la victòria a l’últim minut

Sergio Ramos, amb aquesta rematada, va forçar la pròrroga.

BarcelonaSi una cosa caracteritza el Madrid és que l’equip no es rendeix mai. És una qüestió de raça, independentment dels jugadors a la gespa i de l’entrenador a la banqueta. Contra el Sevilla, a la final de la Supercopa d’Europa, els blancs van forçar la pròrroga i van acabar aixecant el trofeu amb el gol definitiu en temps de descompte (3-2).

Era una Supercopa imprevisible entre dos equips a mig construir, ja sigui per les baixes o pels canvis a la banqueta. El Madrid es presentava amb l’etiqueta de teòric favorit pel fet d’haver guanyat la Champions, però sense homes importants com Cristiano o Bale, referències atacants. Sí que hi va ser Benzema, a la segona meitat, però el francès -que tot just disputava el primer partit de l’estiu- va acusar la falta de ritme i va passar bastant inadvertit.

Les absències, al davant i a la zona de construcció, van condicionar el joc del Madrid, afectat també per la mancança de ritme físic; mentre que el nou Sevilla de Jorge Sampaoli va fer evident que encara necessitava rodatge per desplegar les propostes de l’argentí: pressionar la sortida de la pilota, tenir el màxim de possessió i jugar molt lluny de l’àrea pròpia. Idees de futur per a un equip que encara està verd i que va cometre pecats de joventut en els primers minuts, com el que va permetre el gol d’Asensio. Els andalusos van errar en la sortida de la pilota i el madridista va caçar l’esfèrica a la frontal per clavar-la a l’escaire de Sergio Rico.

El Sevilla era estèril amb la pilota, sense profunditat i amb pocs recursos contra un Madrid que se sentia còmode aculat en defensa, gairebé sense pressionar, i esperant alguna recuperació per poder córrer al contraatac. Un embús que es va desfer en dues accions aïllades. Primer, un refús que va caçar Franco Vázquez per creuar la pilota a l’esquerra de Kiko Casilla poc abans del descans. I finalment, amb un penal rigorós de Sergio Ramos a Vitolo, quan faltaven vint minuts, que no va desaprofitar Konoplyanka.

El Reial Madrid va abusar del contraatac i no va tenir el control ni quan Zidane va reforçar l’equip amb homes com James o Modric. Fins al final, fins que semblava que la Supercopa se li escolava dels dits i va aparèixer novament Sergio Ramos, l’àngel de les finals europees, que es va situar de nou i va rematar una centrada mil·limètrica de Lucas Vázquez per empatar al minut 93 i dur el partit a la pròrroga. Un temps extra que van jugar amb superioritat per l’expulsió clara de Kolo per doble groga, i en què l’àrbitre va anul·lar un gol de Ramos per una falta prèvia. El Sevilla va aguantar amb més cor que futbol fins que Carvajal va trobar l’espai per escapar-se i marcar el gol de la victòria.