Esports 25/10/2015

Núria Picas, campiona de l’Ultra Trail World Tour

N.g.
Núria Picas celebrant el triomf en el Grand Raid de la Reunió.

BarcelonaLa corredora de muntanya Núria Picas va guanyar ahir la prova africana del Grand Raid de la Reunió, també coneguda com la Diagonale des Fous(Diagonal dels bojos) -una de les curses de muntanya més dures del món-, després de completar els 164 quilòmetres entre volcans en un temps de 28 hores i 11 minuts. Amb aquest resultat, Picas revalida el títol de campiona de l’Ultra Trail World Tour, un campionat que ha guanyat per segon any consecutiu.

Picas va patir una caiguda sense conseqüències en els primers quilòmetres de la cursa. Tot i això, ràpidament es va refer i es va situar primera, després de superar Émilie Lecomte ja passat el quilòmetre 80. Tant la francesa com Andrea Huser es van acostar a Picas en el tram final de la cursa, ja que la corredora de Berga va notar el desgast físic en els últims quilòmetres. Tot i això, va poder mantenir el lideratge i va creuar la línia de meta a un minut de Lecomte, que va ser segona. “Ha sigut una victòria molt important perquè tanco la temporada guanyant una de les carreres més mítiques a nivell mundial, i a més he pogut revalidar el títol”, deia Núria Picas, que confessava que mai havia “corregut tantes hores seguides”. “He sabut gestionar bé l’esforç, ha sigut una victòria molt treballada, però amb molta confiança”, deia. Ara Picas es prepararà per afrontar els nous reptes del 2016.