BARÇA
Esports 19/08/2020

Abidal marxa després de dos anys sense pau i Planes ocuparà el seu lloc

L'exdirector esportiu de l'Espanyol ha estat batejat oficialment com a nou secretari tècnic

Laia Bonals / Toni Padilla
2 min
Pensar en el pròxim mercat de fitxatges fa por

BarcelonaEl dia que Ronald Koeman negociava per ser el nou entrenador del Barça, el club no disposava ni de director esportiu, ni de secretari tècnic, ni de vicepresident esportiu. La gestió de Bartomeu, erràtica, ha convertit els càrrecs de l’àrea esportiva en cadires calentes on els escollits duren poc. Éric Abidal, l’última víctima, ha durat dos anys, més que alguns dels seus predecessors. “Abidal ens ha comunicat avui que volia deixar el seu càrrec. És un decisió personal d’ell, l’hem de respectar. Ramón Planes dirigirà la secretaria tècnica a partir d’ara”, va explicar Josep Maria Bartomeu ahir. I unes hores més tard, es va fer oficial que Planes, que era la mà dreta d’Abidal, seria el nou secretari tècnic.

Planes havia defensat fitxar Mauricio Pochettino. Sense sort, però, ja que el nou tècnic serà Ronald Koeman. Planes serà l’encarregat, de moment, de treballar amb el nou tècnic a l’àrea esportiva en espera de l'arribada de Koeman a un club que ha quedat tocat després de la derrota més dura de la seva història. Nascut a Lleida el 1967, va liderar l’àrea esportiva de l’Espanyol durant cinc anys, abans de passar per clubs com el Tottenham, l’Elx o el Getafe. Serà el cinquè director esportiu en sis anys, després de Zubizarreta, Robert Fernández, Pep Segura i Abidal.

Abidal va rescindir el contracte a la secretaria tècnica amb efecte immediat menys de 24 hores després de la reunió de la junta en què es van anunciar que arribarien noves decisions després de fer fora Quique Setién. Segons fonts del club, va ser un acord entre les dues parts, ja que Abidal no hauria posat problemes per marxar vista la situació del club, perquè entenia que s’havia quedat sense crèdit. Ell mateix era conscient que el moment era greu i va facilitar la sortida després de menys de dos anys.

.

Després de la derrota contra el Bayern, Abidal va encarregar-se d’explicar a Setién la decisió de prescindir d’ell en un dinar dilluns. Dos homes solitaris tancant una etapa. Abidal li va dir a Setién que al club ningú confiava en ell. L’home que va ser escollit per salvar una nau a la deriva va ser acomiadat amb un comunicat en què el seu destí s’explicava en dues línies al final de tot; ni desitjos de bona sort, ni els agraïments per la feina feta que sí que va rebre un Abidal que, un cop va fer fora Setién, va pactar la seva sortida.

El francès havia de millorar la relació amb un vestuari que dubtava de la capacitat de la directiva d’encertar amb els fitxatges, però no ho va aconseguir i fa mig any va veure com Lionel Messi l’acusava públicament a les xarxes de tergiversar informacions relatives al comiat d’Ernesto Valverde. Ja el primer dia de feina al club, fa dos anys, Abidal va veure com Griezmann decidia quedar-se a l’Atlètic. Han estat dos anys sense pau, enfadat amb els jugadors amb els quals havia compartit vestidor. I amb una estirada d’orelles final a Lisboa.

stats