BARÇA
Esports 22/04/2015

Eric Abidal presenta la seva Fundació, destinada a ajudar els nens amb càncer

El francès confia en poder treballar amb la Fundació del Barça en diferents projectes

Toni Padilla
2 min
Éric Abidal arriba a l'acte de presentació de la seva fundació / JOSEP LAGO / AFP

BarcelonaEric Abidal ha presentat la seva fundació en un acte en que ha presentat la feina feta durant els dos darrers anys. La Fundació Eric Abidal és una entitat sense ànim de lucre amb seu a Barcelona, constituïda el setembre de 2013 de la mà d’Eric Abidal i la seva dona, Hayet Abidal, amb l'objectiu d'ajudar nens i joves amb càncer. La Fundació, segons Abidal, té tres pilars: "el suport als joves i els seus familiars, utilitzar l'esport i els seus valors, i ajudar en la investigacio".

El lema de la fundació és “tot comença avui”, amb projectes per crear sinèrgies entre les persones que puguin ajudar a nens i joves a millorar els seus procesos de tractament mèdic. A més, posa especial atenció a les activitats que milloren les condicions de vida de les persones en risc d’exclusió social. L’eina bàsica serà la pràctica esportiva, especialmente a través del futbol. "Amb l'esport, mlts malalts obliden per moments els problemes. També cal donar suport als familiars, que fan un gran esforç per estar amb el malalt. Els calen moments per poder recuperar-se, descansar" ha dit Abidal, qui ha citat l'exemple dels "nens que lluiten contra la malaltia amb optimisme, sense queixar-se".

La Fundació ja té col·laboradors com Adidas, Ricoh o Orange. Una de les primeres activitats serà recollir fons per al centre d'investigació del King's College de Londres amb una cursa ciclista entre Londres i Barcelona, amb final el proper 27 de maig a l'hotel Vela de la capital catalana. A més, la idea és poder treballar amb els clubs on ha jugat Abidal. "La seu és a Barcelona però m'agradaria ajudar nens de tot el món. A l'Àfrica els nens no tenen la forma d'arribar als medicaments" ha dit Abidal, qui vol treballar amb els clubs on ha jugat. De fet, a l'acte, presentat pel periodista Josep Cuní, ha fet acte de presència Albert Soler, representant de relacions institucionals del club i el directiu Pau Vilanova, qui ha obert la porta a projectes amb la Fundació del Barça.

Sobre l'actualitat esportiva, Abidal ha dit que "no serà fàcil, però aquest equip pot guanyar el triplet. M'agradaria veure un Barça al mateix nivell que aquell del triplet, van pel bon camí". Abidal ha dit que ara mateix dedica el 80% del temps a la Fundació però no descarta treballar al Barça, com vol el club.

stats