BARÇA
Esports 06/05/2015

L'AFE pot convocar vaga de jugadors en la penúltima jornada de Lliga

Els futbolistes reclamen modificar les condicions sobre el pagament del 15% a les societats d'imatge dels jugadors

Efe
1 min
La Lliga no farà vaga, però manté l’amenaça

BarcelonaL'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) té intenció de convocar una vaga la penúltima jornada de Lliga, el proper diumenge dia 17, si els jugadors no tenen una resposta favorable del Ministeri d'Hisenda a les seves reclamacions. Així ho va avançar ahir a la nit al programa "El Larguero" de la Cadena Ser, després de la reunió celebrada a la tarda d'ahir a la junta directiva del sindicat que presideix Luis Manuel Rubiales, la primera després de l'aprovació del Reial Decret Llei per a regular la venda centralitzada dels drets audiovisuals de les competicions del futbol professional.

L'AFE, que no apareix esmentada en la norma entre els col·lectius als quals es lliurarà alguna quantitat procedent d'aquests ingressos, negocia des de fa temps amb l'Agència Tributària modificar les condicions sobre el pagament del 15% a les societats d'imatge dels jugadors i els pagaments entre clubs i agents. El sindicat va celebrar el passat 16 d'abril una reunió amb els capitans de Primera, Segona i Segona B, després de la qual el president va assegurar que hi ha "unanimitat" en la regulació de la venda centralitzada dels drets televisius per tenir una Lliga amb "bases d'igualtat i solidaritat ".

Ahir, en la roda de premsa prèvia al partit de la Lliga de Campions que enfrontarà aquesta nit a Barcelona i Bayern Munic, el davanter del Barça Leo Messi va assegurar que els jugadors estan amb el sindicat. "És un tema que porta l'AFE. Vam tenir una reunió amb ells i estem amb ells en el que decideixin", va dir el futbolista argentí.

stats