L'Ajax balla a Londres i s'acosta a la final derrotant el Tottenham (0-1)

Van de Beek ha marcat el gol del triomf dels holandesos abans del descans

T.p.
Van de Beek, celebrant el 0-1 de l'Ajax

BarcelonaL'Ajax ha fet un pas de gegant cap a la seva primera final de la Champions en més de 20 anys, després de guanyar el partit d'anada de les semifinals per 0-1 a White Hart Lane. L'equip holandès ha jugat un primer temps gairebé impecable, però el Tottenham ha reaccionat a la segona part, igualant el partit.

Els primers 20 minuts han sigut un monòleg de l'Ajax, controlant la pilota en tot moment, fins que Ziyech ha donat una gran assistència a Van de Beek, que tot sol, trencant la defensa anglesa, ha fet el 0-1. El Tottenham, superat, ha salvat els mobles en un primer temps en què Lloris i la falta de punteria visitant han evitat el 0-2. Sense algunes de les seves estrelles com el golejador Harry Kane, lesionat, i el coreà Son, sancionat, els londinencs han perdut per lesió Vertonghen abans del descans. El belga ha abandonat el camp marejat després d'un fort cop.

A la segona part Mauricio Pochettino ha aconseguit fer millorar el joc dels seus homes, que han igualat la possessió, però han patit en contres de l'Ajax. En una d'aquestes, Neres ha enviat la pilota al pal. Amb aquest triomf, l'Ajax s'ha convertit en el tercer equip capaç de guanyar els partits fora de casa dels vuitens de final, els quarts de final i les semifinals de la Champions, després del Bayern el 2013 i el Madrid el 2018.