La Vuelta
Esports 14/09/2014

Alberto Contador guanya la Vuelta a Espanya 2014

Adriano Malori (Movistar) s'endú la crono final a Santiago de Compostel·la en un final de tràmit abans de coronar el podi final, completat amb Froome i Valverde

Albert Rabadan
1 min
Alberto Contador, durant la crono / EFE

BarcelonaAlberto Contador (Saxo-Tinkoff) s'ha proclamat vencedor de la Vuelta a Espanya 2014 després de la crono final disputada a Santiago de Compostel·la, que ha guanyat l'italià Adriano Malori (Movistar). En el podi final l'han acompanyat Chris Froome (Sky), segon, i Alejandro Valverde (Movistar), tercer, mentre que el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha acabat quart.

Amb aquest triomf, el madrileny iguala el rècord de tres triomfs a la general de la gran volta espanyola aconseguits per Tony Rominger (1992-94) i Roberto Heras (2000, 03, 04, desqualificat del triomf de 2005 per dopatge). Contador ha demostrat que és el millor escalador de la cursa guanyant les dues grans etapes de muntanya, acabades a La Farrapona i Ancares.

La seva victòria agafa encara més pes pel fet que aquesta Vuelta ha tingut una de les millors participacions en grans voltes dels últims anys, només aigualida per l'abandonament del darrer vencedor del Giro d'Itàlia, el colombià Nairo Quintana. També les caigudes en el passat Tour de França del mateix Contador i de Froome han marcat molt l'evolució de les expectatives de la cursa.

La classificació de la muntanya l'ha guanyat el murcià Luis León Sánchez (Caja Rural), mentre que el mallot verd de la general ha acabat a l'esquena de l'alemany John Degenkolb (Giant-Shimano), guanyador de quatre etapes.

stats