Esports 28/07/2019

Prieto i dues fuetades eviten la derrota blanc-i-blava a Hillsborough (2-2)

L'Espanyol empata contra el Sheffield Wednesday amb dos grans gols de Puado i Wu Lei

Roger Requena
Puado i pipa celebren la diana del davanter davant del Sheffield Wednesday

BarcelonaEl tercer amistós de pretemporada de l’Espanyol, contra el Sheffield Wednesday (2-2), ha servit per confirmar que enguany els blanc-i-blaus tindran un segon porter de garanties, Andrés Prieto, i també dues alternatives ofensives amb recursos per veure porteria, Puado i Wu Lei. El jove alacantí no ha arriscat amb els peus, però ha demostrat que, amb les mans i el cos, és un porter solvent i de bons reflexos. Amb diferents intervencions de mèrit, ha sigut clau per evitar la primera derrota de la pretemporada blanc-i-blava. Prieto ha sigut la nota més destacada i més regular d’un Espanyol farcit de peces poc habituals que ha acabat salvant el partit amb un empat gràcies a dos xuts llunyans espectaculars de Puado i Wu Lei, un en cada meitat.

Els blanc-i-blaus s’han topat amb el rival més exigent d’aquesta pretemporada. Un Sheffield més entonat físicament que ha portat al límit la barreja de peces disposada per David Gallego, que ha combinat jugadors del planter, reserves del primer equip i tres peces –Roca, Wu Lei i Vargas– cridades a tenir un rol important, però que per diferents motius encara no havien pogut tenir prou rodatge. El primer protagonista blanc-i-blau en lluir-se al mític estadi de Hillsborough, però, ha sigut el porter Andrés Prieto, que en els primers minuts ha salvat un claríssim un contra un davant Reach. L’alacantí, però, no ha pogut evitar poc després que el superés una precisa i potent rematada de cap creuada de Steven Fletcher, l’ídol local, que ha culminat amb encert una centrada des de l’esquerra.

El Sheffield ha premiat així una sortida més intensa davant d’un Espanyol que ha acusat la falta de ritme i a qui li ha costat adaptar-se a la inusual barreja de peces. Amb el pas del temps, però, ha anat respirant de la pressió dels anglesos amb més minuts de pilota. Sis minuts després que els locals obrissin la llauna, els de David Gallego han trobat l’empat gràcies a una genialitat individual de Puado. El davanter, força actiu, s’ha generat un espai amb una retallada cap a dins, d’esquerra a dreta, des del vèrtex de l’àrea, i ha acabat definint amb un sensacional xut creuat elevat que ha superat el porter rival.

Ha sigut del poc que ha generat l’Espanyol en atac, ja que la majoria d’intents han sigut per als anglesos. Reach, amb un xut tapat per Bernardo, i una rematada de Fletcher que no ha desviat per molt poc Hutchinson a l’àrea petita han sigut els dos primers avisos dels locals a la represa. Poc després, ha sigut Andrés Prieto qui ha hagut de salvar amb dues grans intervencions el segon del Sheffield, que ha fet força mal amb el seu joc directe. L’Espanyol ha provat automatismes per sortir des de darrere amb Roca i Iturraspe ubicats en diferents perfils entre el central i el lateral de cada banda. L’equip espanyolista, però, no ha sigut especialment precís, i l’acumulació de nombroses pèrdues ha obligat a fer un bon grapat de faltes. L’Espanyol ha tingut molts problemes per traslladar la pilota cap als seus atacants. Wu Lei i Vargas han passat força desapercebuts en la seva primera titularitat en aquesta pretemporada. L’argentí ha sigut substituït en el tram final. El xinès ha aguantat fins al final, on ha trobat el seu moment de glòria.

Abans, però, li ha tocat al Sheffield, més ambiciós, dir-hi la seva de nou. Els locals no s’han rendit i han buscat més. Amb una marxa més, han aprofitat la grisor i espessor dels espanyolistes, que han acabat cometent dos penals força clars i absurds. El primer, una agafada de la samarreta de Lozano, en el minut 70, l’àrbitre no l’ha xiulat. El segon, set minut després, una altra agafada de Bernardo que, aquest cop sí, el col·legiat ha castigat amb els onze metres. Forestieri no ha perdonat davant d’un Prieto que poc ha pogut fer en els dos gols locals. El partit semblava encaminat a una derrota espanyolista, però a cinc minuts del final Wu Lei ha recollit una indecisió del Sheffield a la frontal i, després d’aixecar el cap, ha definit amb una espectacular canonada que li ha merescut una sonada ovació per part de la colònia anglesa desplaçada a Hillsborough. 2-2 per culminar una tarda en què l’Espanyol ha suat i patit, però també ha demostrat que el pla B sap competir fins al final.