Natació sincronitzada
Esports 05/02/2013

Andrea Fuentes: "No vull que se'm situï en cap bàndol, i encara menys en contra de les meves companyes"

La nedadora de sincronitzada reconeix que les seves intencions amb el discurs eren positives i evita respondre si hauria continuat competint si l'Anna Tarrés no hagués sigut destituïda

Natalia Arroyo
2 min
Andrea Fuentes, entrevistada per Esport 3

BarcelonaAndrea Fuentes ha confessat en una entrevista concedida a Esport 3 que, després d'anunciar la seva retirada de la natació sincronitzada en una emotiva compareixença davant la premsa, se sent "alliberada d'haver pres la decisió [de plegar]". "Estic contenta de no haver-me fet enrere per pors socials o per diners. Però hi ha alguna cosa que encara sembla que t'hagi d'atrapar i jo volia ser lliure".

"La meva intenció amb el discurs, digueu-me il·lusa, era fer pau i transmetre que l'esport ha d'unir i que és important que tothom remi en la mateixa direcció", ha comentat Fuentes, que ha demanat disculpes a les seves excompanyes si s'han sentit criticades en el seu discurs.

"Jo no estic en cap bàndol. No vull que se'm situï amb ningú, i molt menys en contra de les meves companyes. Si vaig agrair a l'Anna i a la Bet que m'haguessin entrenat era perquè, per qüestió de temps, han sigut les meves entrenadores. Però dir això sembla que vol dir que estic en contra de les d'ara", ha afegit.

"Si m'hauria retirat si hagués seguit l'Anna Tarrés? No ho sé, no vull plantejar-me un futur que no existeix ni entrar en cap polèmica. Tinc gairebé 30 anys i sabia que, amb aquesta situació, no volia continuar". La seva relació amb el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, "és cordial, professional, com la de qualsevol esportista amb el president de la seva federació".

"Jo no [m'he sentit maltractada per l'Anna Tarrés], però potser perquè he viscut altres situacions a la vida. Però veig [en les imatges de Televisió Espanyola] que altres sí que s'han sentit així", ha apuntat la nedadora d'Esplugues de Llobregat.

A l'entrevista a Esport 3 estava programada l'aparició de l'Anna Tarrés i la Bet Fernández, directora tècnica de la Federació Catalana de Natació, però per evitar polèmiques i per petició expressa de l'Andrea no van ser al plató. Tarrés, ara entrenadora de les júniors del Kallipolis, ha destacat l'entrega i la lluita de Fuentes i ha reconegut que "ha sigut l'esportista que tot entrenador vol tenir", i Fernández ha elogiat "la generositat de l'Andrea". A més, Tarrés ha evitat respondre les paraules d'Esther Jaumà i ha confessat que té assumit "que la meva etapa ja ha acabat".

Sobre el pes de Tarrés, Fuentes ha confessat que l'ha marcada molt. "Més de la meitat de la meva vida l'he passat al seu costat i té un pes". El record de Fuentes a Londres 2012 és inesborrable. "Va ser la nostra millor actuació. Haver aconseguit que tot el públic gaudís amb nosaltres em fa sentir satisfeta".

Fuentes no enyorarà l'alta competició perquè té ganes de gaudir d'altres coses a la vida i veure "que no tot és competir, tot i que crec que la competició és bona". "L'entenc com una manera de millorar i treure el màxim d'un mateix. No com una manera de trepitjar l'altre", ha dit per acabar.

stats