Atletisme
Esports 15/08/2014

Àngel Mullera, un malson amb epíleg feliç

Més de dos anys després de les acusacions de dopatge, l'atleta català aconsegueix una medalla de bronze

àlex Gozalbo
2 min
Àngel Mullera, durant la final / EFE

BarcelonaTot i que mai va donar positiu, Àngel Mullera va rebre més atenció mediàtica quan va ser acusat de dopatge que dijous, quan va aconseguir la medalla de bronze en la prova dels 3.000 metres obstacles de l'Europeu de Zuric. És igual. L'atleta català ha aconseguit sortir d'un infern que hauria acabat amb la trajectòria de qualsevol esportista.

El malson d'Àngel Mullera va començar el mateix dia en què va rebre per carta la confirmació de la seva presència als Jocs Olímpics de Londres. L'atleta català va ser acusat de pràctiques dopants i ràpidament li va ser denegada la participació. "Ploro, crido i reclamo justícia", va dir en una entrevista a l'ARA en què va reiterar que mai va donar positiu en cap control. Finalment hi va poder participar, però, alterat per la pressió, va caure en la primera sèrie.

Un any després Àngel Mullera va acabar en onzena posició la final del Mundial. Ara, més de dos anys després de l'inici del malson, ha arribat la recompensa i l'atleta català ha aconseguit la medalla de bronze en l'Europeu de Zuric. La desqualificació de Mahiedine Mekhissi-Benabbad, que es va treure la samarreta abans de creuar la línia de meta, li va permetre guanyar una posició.

"Estic molt content, la sort s'ha posat del meu costat. Mekhissi-Benabbad la va cagar prou, va ser una falta de respecte molt gran i per això vam reclamar. És un atleta molt polèmic, però dijous es va excedir", va dir Àngel Mullera en una entrevista a 'El larguero' (Cadena SER).

stats