DAKAR 2016
Esports 09/01/2016

Antoine Méo guanya la setena etapa del Dakar

Carlos Sainz, el més ràpid en cotxes d'una etapa en què un espectador mor atropellat

Nuria García
2 min
Antonie Méo, guanyador de la setena etapa del Dakar / DEAN MOUHTAROPOULOS / GETTY

BarcelonaAntoine Méo, pilot de KTM, ha estat el guanyador de la setena etapa del Dakar, que ha portat la caravana des d'Uyuni fins a Salta, novament en territori argentí després d’uns dies a Bolívia. L'etapa, segons va informar l'organització, s'ha hagut de detenir en el quilòmetre 350 (cinc quilòmetres després de la sortida del segon tram de l’especial) per la crescuda dels rius després de les pluges intenses que s'han recollit en la província de Jujuy.

Segon ha acabat Kevin Benavides, que ha necessitat dos minuts i 24 segons més que el pilot francès per completar el recorregut. La tercera posició ha estat per a Helder Rodrigues mentre que l’australià Toby Price, que ha creuat la meta en la cinquena posició, ha aconseguit el lideratge de la classificació general. Paulo Gonçalves, fins aquest dissabte líder de la general, ha caigut al tercer lloc, però recuperarà els més de 10 minuts que ha estat aturat ajudant l’austríac Matthias Walkner, que s'ha trencat el fèmur i ha hagut de ser evacuat a l'hospital. Això, doncs, pot fer variar la classificació general.

El millor català ha estat Gerard Farrés, que ha acabat vuitè, a 8:39 de Méo. Laia Sanz, per la seva banda, ha tancat l'etapa en l'onzena posició (a 9:29 del guanyador) i Joan Pedrero, 14è a 10:25. Ivan Cervantes ha creuat la línia de meta en la 19a posició, seguit de Jordi Viladoms. L'etapa havia començat amb l'anunci de l'abandonament del torreblanquí Joan Barreda, que ja no ha pres la sortida.

Carlos Sainz

Carlos Sainz s'endú l'etapa

Carlos Sainz Sebastien Loeb

Lionel Baud

stats