COPA DAVIS
Esports 27/11/2016

L'Argentina guanya per primer cop la Copa Davis gràcies a Del Potro i Delbonis

Del Potro ha aixecat el seu partit contra Cilic quan el perdia per 2-0

Ara
1 min
Juan Martin del Potro

BarcelonaL'Argentina ha guanyat per primer cop la Copa Davis, després d'una final èpica a Zagreb contra els croats. Després de perdre les quatre anteriors finals jugades, els argentins han aconseguit escriure la seva pàgina més gloriosa al tenis en guanyar els dos darrers punts de la final. Jugant fora de casa, els argentins havien arribat a la jornada d'avui perdent per 2-1, ja que els croats s'havien endut el partit de dobles d'ahir. Si un dels dos jugadors croats hagués guanyat un partit avui, doncs, Croàcia hauria guanyat la seva segona Davis.

El gran heroi de la final ha estat Juan Martín del Potro, que s'ha endut el primer duel del dia, entre els dos números 1, contra Marin Cilic. El croat, jugant a casa, s'ha imposat en els dos primers sets, que han deixat Croàcia a un pas del seu segon títol, però Del Potro ha reaccionat i ha guanyat els altres sets de forma èpica: 7-6, 6-2, 5-7, 4-6 i 3-6. Ivo Karlovic i Federico Delbonis, doncs, havien de decidir el campió.

I Delbonis, malgrat tenir menys experiència internacional, s'ha mostrat més encertat en el seu joc des del fons de la pista i ha superat un Karlovic molt estàtic i incapaç d'aprofitar el seu potent servei. Delbonis s'ha imposat en tres sets (3-6, 4-6 i 2-6) i ha donat començament a la festa dels més de 300 argentins presents a Zagreb.

stats