BARÇA
Esports 29/10/2016

Qatar es qüestiona, els seus diners no: l'assemblea aprova amb un 61% el patrocini de Qatar Airways

Arroyo ha anunciat que per a la pròxima temporada ja s'han negociat 10 patrocinadors més, que se sumen als 42 actuals, i s'aprova també la renovació amb Nike per més de 150 milions

Albert Llimós
2 min
Qatar Airways inverteix 35 milions anuals en el Barça.

BarcelonaEl 'més que un club' que pregona el Barça ¿té sentit amb el patrocini de Qatar Airways? Aquest ha estat l'encès debat entre els compromissaris de l'assemblea que ha precedit la votació sobre la pròrroga d'un any, a canvi de 33,5 milions, del Barça i Qatar Airways. Finalment, ha estat aprovat per 483 vots a favor (61%), 251 vots en contra i 60 en blanc.

"Qatar Airways està absolutament satisfet amb l'acord", ha explicat Arroyo, que ha admès que l'aerolínia està predisposada a mantenir la relació amb el Barça a partir de l'estiu que ve. "Ens va donar més temps" per buscar l'acord que el club pretén aconseguir, ha dit el vicepresident, que ha assegurat que "en pocs mesos" se citaran els compromissaris per fer una assemblea extraordinària i tractar el patrocini de cara als pròxims anys. El vicepresident ha dit que es busca un acord per uns 60 milions, que suposa el doble per al potencial patrocinador perquè n'ha de destinar 60 més a publicitat. "Cap patrocinador, ni el Papa, han posat en qüestió la relació amb Qatar. Una altra cosa són els vostres sentiments", ha defensat Arroyo.

Anteriorment, a preguntes dels compromissaris, el vicepresident havia reconegut que hi ha dos clubs que obtenen més ingressos per patrocini de la samarreta: el Manchester United (54 milions) i el Chelsea (44 milions). Aquesta temporada el Barça ingressarà 33,5 milions de Qatar Airways.

Les intervencions dels compromissaris han estat dures contra l'aerolínia. "Prefereixo baixar a quarta regional", ha dit un dels socis, que ha relacionat Qatar amb "el terrorisme internacional". "Portem Unicef al cul", ha afegit un altre compromissari, molt enèrgic en la seva intervenció. "Ningú al món ha desmentit mai que aquests governs àrabs no tinguin relació amb el terrorisme internacional, terrorisme que ens posa bombes al costat de casa", ha dit un dels assistents.

També hi ha hagut veus a favor de Qatar Airways. "El Bayern Munic ens va robar la samarreta d'entrenament, i no vull dir el nom", ha assegurat un altre compromissari (el soci número 8) amb referència a Pep Guardiola. "O agafem aquests diners o hem d'augmentar quotes", ha amenaçat un altre. Hi ha hagut resposta d'un compromissari jove: "Es pot dir el nom de Pep Guardiola, no mossega".

Més enllà del debat sobre Qatar Airways, Arroyo ha explicat que el Barça té avui dia 42 patrocinadors i que per a aquesta temporada ja s'han tancat acords amb 10 empreses més.

L'acord amb Nike

Després d'una aturada per dinar, s'ha aprovat l'acord amb Nike per prorrogar la relació fins al 2028, amb 584 vots a favor, 10 en contra i 9 abstencions. "A partir de la temporada 2018-19 recuperem la gestió de les botigues", ha explicat Arroyo: "Estarem en una xifra no inferior als 150 o 155 milions d'euros".

stats