Tenis
Esports 10/07/2021

Ashleigh Barty, la primera australiana que guanya Wimbledon en 50 anys

À.G.
2 min
Ashleigh Barty

BarcelonaAshleigh Barty, la número 1 del món, es va imposar a una irregular Karolína Plísková per aixecar el seu primer Wimbledon i el seu segon Grand Slam de la seva carrera (6-3, 6-7 i 6-3). La tenista australiana es va endur el seu primer gran torneig des que va començar la pandèmia i després de no haver jugat pràcticament durant l'any 2020. Barty, triomfadora a Roland Garros 2019, va deixar de banda les bombolles i els tornejos sense públic per oxigenar-se a casa i és ara quan recull els fruits de la seva estratègia. En una actuació esplèndida, va desarborar Plísková, que es va veure superada i sense els seus cops habituals.

Plísková va perdre els catorze primers punts del partit, es va posar 4-0 per sota i va amenaçar amb patir un daltabaix impressionant a la final. A partir d'un mal joc de Barty, que va suposar el 4-1, Plísková es va començar a assentar. Va maquillar el marcador amb el 6-3, però les seves sensacions eren molt dolentes. Mentre que l'australiana va sumar 12 cops guanyadors en aquest parcial, Plísková només va connectar-ne dos. Sense potència, la txeca era vulnerable.

Després d'un inici molt dolent, Plísková va ser capaç d'igualar la final de Wimbledon. Era la primera final femenina de Wimbledon que se n'anava a tres sets des del 2012, quan Serena Williams va derrotar la polonesa Agnieszka Radwanska. Però la resistència de la txeca no va tenir continuïtat. La relaxació mental de Barty va desaparèixer i Plísková va començar a diluir-se contra Barty, que va aprofitar la situació per assegurar-se la victòria.

Plísková seguirà carregant la maledicció d'haver sigut número 1 sense guanyar un sol Grand Slam, com Dinara Safina o Marcelo Ríos. Barty, en canvi, va rememorar els èxits d'Evonne Goolagong i es va convertir en la primera australiana a conquistar Wimbledon en 50 anys.

stats