MUNDIAL DE CLUBS
Esports 14/12/2016

Els 'assistents de vídeo', decisius per primer cop en un partit oficial de futbol

El Kashima Antlers japonès derrota l'Atlético Nacional de Medellín per 3-0 i serà finalista

T.p.

BarcelonaEls àrbitres assistents de vídeo (VAR), que s'estan provant per primera vegada al Mundial de Clubs del Japó 2016, ja han demostrat el pes que poden arribar a tenir en un partit ajudant el col·legiat hongarès Viktor Kassai a assenyalar un penal a favor de l'equip japonès Kashima Antlers en el partit de semifinals contra l'equip colombià Atlético Nacional.

Els VAR, després de revisar una jugada en la qual els japonesos han demanat penal, han avisat Kassai perquè aquest, en una pantalla col·locada al costat del terreny de joc, revisés l'acció i prengués una decisió definitiva passats uns minuts de la jugada. D'aquesta manera, el que havia passat desapercebut per al col·legiat en directe ha acabat convertint-se en un penal per al Kashima, que ha transformat Shoma Doi. Ara, els colombians s'han queixat, amb raó, ja que el vídeo ha permès xiular el penal però no ha servit per veure que hi havia fora de joc anterior.

Aquesta tecnologia, que compta amb el suport de la FIFA i l'IFAB, seguirà sent provada els pròxims 2 anys en competicions a Austràlia, Bèlgica, el Brasil, la República Txeca, França, Alemanya, Itàlia, Mèxic, Holanda, Portugal i els Estats Units.

El penal ha resultat ser decisiu, ja que malgrat ser el favorit, l'equip colombià no ha pogut derrotar el Kashima Antlers japonès i ha encaixat el 2-0 al minut 83, gol de Yasushi Endo. El minut 88, a la contra, Yuma Suzuki ha fet el 3-0. El Kashima juga el Mundial de Clubs en ser el campió de lliga del país amfitrió i, de fet, és l'únic equip que juga el torneig sense haver guanyat la seva Champions. La Champions asiàtica l'ha guanyada el Jeonbuk de Corea del Sud, que avui ha derrotat per 4-1 el Mamelodi Sundowns sud-africà en el partit per la cinquena posició.

El Kashima Antlers es converteix en el primer equip asiàtic d'arribar a una final del Mundial, i iguala la fita del Raja de Casablanca africà, equip que fa 4 anys va ser finalista i va perdre contra el Bayern quan jugava el torneig en condició de campió de lliga del Marroc, l'amfitrió d'aquella edició. Els japonesos seran el rival del Madrid o del Club América mexicà. L'equip de Zidane jugarà contra els mexicans sense Sergio Ramos, lesionat, aquest dijous (11.30 h, Teledeporte).