BARÇA
Esports 24/12/2015

Els germans Babunski juguen a futbol amb refugiats sirians a Macedònia

David, jugador del Barça B, dóna suport a una campanya de l'ACNUR

Ara
1 min
David Babunski, jugant amb refugiats sirians

BarcelonaEls germans macedonis Babunski, David, del Barça B, i Dorian, del Fuenlabrada, es troben a la seva terra natal com a part d'una missió humanitària de l'ACNUR al campament de refugiats de Gevgelija, a la frontera amb Grècia.

Segons una font de la Federació Macedònia de Futbol consultada per l'agència Efe, David i Dorian van jugar ahir al camp de refugiats instal·lat a la frontera com a part d'un projecte internacional humanitari per oferir allotjament a nens refugiats. "No podem ajudar-los, però jugant a futbol junts, marcant gols, abraçant i compartint l'alegria, ens oblidem del que som i d'on venim. Per un moment vam aconseguir oblidar els sofriments causats per les guerres", va dir David Babunski als mitjans de comunicació.

"Primer dia al camp de refugiats a Gevgelija. Molts somriures, la màgia i el futbol. El poder del futbol ens ha unit", ha declarat, per la seva banda, Dorian a les xarxes socials.

Pel campament han passat en un sol dia 3.000 refugiats de Síria, l'Iraq i l'Afganistan, les úniques nacionalitats que el govern de Skopje deixa creuar en el seu camí des de Grècia cap al nord d'Europa.

Macedònia, un petit país amb tan sol dos milions d'habitants, es troba en la ruta principal dels Balcans usada pels refugiats que arriben a través de les illes gregues per marxar cap al nord d'Europa. Més de 800.000 persones han arribat aquest any a Europa utilitzant aquesta ruta.

stats