BÀSQUET
Esports 08/12/2018

El Barça Lassa s'aferra a la Lliga per oblidar les derrotes europees

L'equip de Pesic rep l'Iberostar Tenerife al Palau Blaugrana (19.15 h, Movistar Deportes)

Efe
2 min
Celebració de Pierre Oriola i els seus companys

BarcelonaEl Barça Lassa, en un moment delicat després de patir dues derrotes consecutives en l'Eurolliga, defensarà al Palau Blaugrana aquest diumenge (19:15 hores) el seu lideratge a la Lliga Endesa davant de l'Iberostar Tenerife, cinquè classificat i equip revelació de la temporada. Aquest serà el partit 200 de Pesic a la banqueta del Barça, dividits en dues etapes.

Els dos conjunts, que aquesta campanya han renovat de manera important les seves plantilles, amb dos tècnics de la talla de Svetislav Pesic i Txus Vidorreta, arriben molt equilibrats.

En atac, els blaugranes són segons de la Lliga (89,7 punts de mitjana) i els de Tenerife, sisens (83,4). I en defensa, el Barça és segon (75,6 punts encaixats) i l'Iberostar, tercer amb 76,3. Sols en el poder rebotador hi ha un clar desequilibri, ja que l'equip de Pesic és el millor de la Lliga (38,4 captures per partit) i el de Vidorreta, el pitjor (31,7).

Un altre factor important estarà en el duel de triplistes, ja que el Barça Lassa és primer en percentatge de triples en l'ACB (42 %), mentre que en els seus tres últimes derrotes en Eurolliga no ha arribat al 26 %, i l'Iberostar Tenerife, és segon, amb 39,56 % d'encerts. La plantilla barcelonista està al complet i el pivot ucraïnès Artem Pustovyi, si és convocat, jugaria el seu matx número 100 a la Lliga Endesa. Pau Ribas, que no va jugar dijous davant el Buducnost, podria tornar a la convocatòria.

El cert és que el tècnic blaugrana haurà de dosificar efectius, ja que dimecres, dia 13, visitarà en Eurolliga la pista del Reial Madrid i l'equip de Pablo Lasso no ha oblidat la derrota lliguera de fa amb prou feines tres setmanes al Palau (86-69).

Tot i així, l'entrenador barcelonista no vol que els seus jugadors descentrin davant l'equip insular. Les dues derrotes al Palau en les dues últimes temporades (65-73 i 91-93), les úniques que ha aconseguit l'equip de Tenerife al Palau en tota la seva història, són un avís per als catalans, encara que aquesta temporada el Barça ha guanyat tots els partits de Lliga Endesa disputats a casa.

Els blaugranes hauran de també centrar la defensa sobre els interiors de l'equip de Vidorreta, especialment sobre el nord-americà Colton Iverson, fitxat aquesta temporada del MoraBanc Andorra i quart rebotador de la competició (6,3 captures per partit).

Tampoc no hauran d'oblidar l'efectivitat de l'escorta nord-americà Thad McFadden que, amb 14,8 punts per partit, és el quart anotador del campionat.

stats