BARÇA
Esports 03/08/2019

Junior Firpo arriba a la banda on regna Jordi Alba

El Barça fitxarà el lateral del Betis en els pròxims dies per menys de 25 milions d'euros

T.p.
2 min
Júnior Firpo, el lateral esquerre del Betis, és el més ben posicionat per convertir-se en nou futbolista del Barça.

BarcelonaJust abans de presentar-se al Gamper, el Barça va assegurar-se un nou fitxatge. El lateral Junior Firpo serà blaugrana aquestes properes hores, després de l’acord al qual van arribar el club blaugrana i el Betis. A l’espera de la revisió mèdica i de tancar els detalls del contracte amb el futbolista, la operació va quedar enllestida ahir al migdia per 18 milions d’euros que caldrà pagar al club andalús aquest estiu. Des de Sevilla, però, s’assegura que el pacte inclou diferents variables que podrien elevar l’operació fins a 30 milions, xifra superior als 25 fixes que inicialment demanava el Betis.

El lateral nascut a la República Dominicana podria ser presentat en les pròximes hores. De fet, la intenció del club es intentar que aquest dilluns pugui volar cap als Estats Units, on el Barça jugarà dos amistosos contra el Nàpols. Firpo era una petició de Valverde, que volia un lateral esquerre per ser suplent d’un Jordi Alba que s’ha convertit aquestes darreres temporades en un dels millors jugadors del món en aquesta posició, però sense tenir un recanvi clar. El lateral català ja ha arribat als 30 anys i en temporades de calendari carregat, Valverde volia un recanvi de garanties que permeti donar-li descans en moments puntuals, així com evitar tenir un problema en aquesta posició si Alba pateix alguna lesió. Un cop es faci oficial aquesta operació, de fet, Valverde ja tindrà els laterals que volia: Jordi Alba i Firpo a la banda esquerra, Semedo i Wagué a la dreta. Sergi Roberto jugarà aquest any al mig del camp, tot i que podria tornar al lateral si toca. Si ara fa unes setmanes el Barça volia fitxar també un central, finalment la defensa quedarà tancada amb aquestes incorporacions. Un cop la direcció esportiva va saber que l’holandès De Ligt marxaria a la Juve, el Barça va entendre que els centrals serien Piqué, Lenglet, Umtiti i Todibo.

Producte del Betis

Firpo serà el primer futbolista nascut a la República Dominicana a defensar la samarreta del Barça, tot i que és internacional espanyol ja que amb quatre anys, la seva família va traslladar-se a Andalusia, a Benalmádena. El Betis el va descobrir jugant al Puerto Malagueño, un club formatiu, l’any 2014, i el va portar a Sevilla, on no ha deixat de millorar i s’ha convertit en un dels laterals ofensius amb més arribada de la Lliga. Aquest estiu, Junior Firpo s’ha proclamat campió d’Europa sub-21 amb la selecció espanyola, tancant una temporada en què no ha deixat de millorar a les ordres de Quique Setién, el tècnic que va apostar per ell l’estiu del 2017, quan el va fer debutar a la Primera Divisió espanyola.

stats