Barça

El Barça cedeix Pjanic al Besiktas i segueix estalviant en salaris

Álex Collado es queda sense dorsal, tant al primer equip com al filial

2 min
Miralem Pjanic en el partit de Copa del Rei al camp del Cornellà, en què va fallar un penal abans d’anar a la pròrroga.

BarcelonaMalgrat que el mercat de fitxatges s’havia tancat a la lliga espanyola, el Barça ha aconseguit tancar una de les carpetes que tenia pendents a última hora, aquella del bosnià Miralem Pjanic, que finalment jugarà cedit al Besiktas. Aprofitant que el mercat de Turquia encara estava obert, la direcció esportiva blaugrana va aconseguir tancar a temps una cessió que permetrà al club dos objectius. El primer, econòmic, ja que aquesta temporada deixarà de pagar 2,75 milions d’euros de salari del futbolista. El Besiktas va accedir a fer-se càrrec del 50% del salari del futbolista, que no entrava en els plans de Koeman. De fet, el segon objectiu aconseguit és aquest, donar sortida a un dels futbolistes que el tècnic neerlandès no volia. Pjanic segueix amb contracte al Barça fins a la temporada 2023/24.

Pjanic havia arribat al Barça ara fa un any dins d’una operació tancada per l’anterior directiva en què manaven els interessos econòmics, en lloc dels esportius. Per quadrar el balanç econòmic, el Barça i la Juve van tancar un intercanvi de jugadors, enviant el brasiler Arthur a Torí i fent venir el bosnià a Barcelona, i van xifrar aquestes operacions per sobre dels 30 milions. L’alt salari del jugador no va permetre trobar-li sortida al mercat italià, on té bona fama pel seu bon paper al Roma i la Juve, però finalment el Besiktas, que el podrà inscriure per jugar a la Champions, s’ha convertit en la sortida per al futbolista nascut a Luxemburg, fill de bosnians. La sortida de Pjanic se suma a la de jugadors com Messi, Griezmann, Emeron, Ilaix Moriba o Junior Firpo, operacions que permeten al club deixar de pagar una xifra al voltant de 150 milions en salaris aquesta temporada. Gràcies a aquest estalvi, el Barça ara podria afrontar un fitxatge quan s’obri el mercat d'aquest gener.

Collado, apartat

La sortida de Pjanic no significarà que un dels jugadors als quals també es busca sortida, el vallesà Álex Collado, tingui dorsal. De fet, Collado va saber ahir que s’ha quedat sense fitxa al primer equip, però tampoc apareix al filial, motiu pel qual podria encarar uns mesos sense jugar a l'espera de trobar-li una sortida. Collado ho tenia pràcticament fet per marxar cedit al Sheffield United de la Segona Divisió anglesa, però l’operació no es va acabar tancant. Ronald Koeman ha deixat clar durant tota la pretemporada que no compta amb Collado, que la campanya passada va ser el capità del filial.

stats