BARÇA
Esports 01/01/2013

El Barça celebra el centenari de l’admissió de la primera sòcia del club, Edelmira Calvetó

Aquest 1 de gener es compleix el centenari de l'admissió d'Edelmira Calvetó, la primera sòcia del club malgrat que la normativa legal del Club ho impedia

Ara
1 min
Edelmira Calvetó, primera sòcia del FC Barcelona

BarcelonaEl Barça recorda aquest 1 de gener el centenari de l'admissió de la primera dona com a sòcia del club, Edelmira Calvetó. Quan el club va ser fundat, el 29 de novembre del 1899, va quedar entès per activa i per passiva que la nova societat esportiva era exclusivament per a socis masculins. Calvetó va trencar aquesta norma, que l'any 1902 va quedar escrita a l'article 7è dels primers estatuts del Barça.

Edelmira Calvetó Alsamora (nascuda l'1 de juliol del 1884) lluitava per ser sòcia del FC Barcelona malgrat que els estatuts ho impedien expressament. El seu marit, Pere Ollé, ja era soci i l'any 1912 Edelmira va demanar al jugador barcelonista Francisco Armet 'Pacan' que l'ajudés a ingressar al club. Finalment, el seu esforç va tenir recompensa i l'1 de gener del 1913 Edelmira Calvetó va ser admesa als 28 anys com a sòcia numerària del FC Barcelona. Així doncs, l'exclusivitat masculina que marcaven els estatuts del 1911 quedava de manera automàtica en paper mullat. La segona sòcia de la història del Barça, Maria Oriol, va ser admesa el 16 de setembre del mateix 1913. L'epíleg d'aquesta història va arribar l'any 1921, quan es van redactar uns nous estatus del Barça i ja es va parlar genèricament de "socis", sense fer distinció de sexe.

stats