BARÇA
Esports 17/01/2014

El Barça construirà al Camp Nou un columbari per a 30.000 urnes amb cendres

El club inaugura un columbari provisional al cementiri de les Corts aquest gener amb capacitat per a 500 urnes

Ara
2 min
El futur columbari del Camp Nou

BarcelonaEl Barça posa en marxa aquest gener l'Espai Memorial amb un columbari provisional amb capacitat per a prop de 500 urnes i il·lustrat amb imatges representatives del club i que està instal·lat al cementiri de les Corts. El projecte ha estat presentat aquest divendres en un acte presidit per Josep Ramon Vidal-Abarca, directiu responsable d'Instal·lacions i Seguretat, i amb la participació de Santi Bach, conseller delegat de l'empresa Giem Sports. Aquest és el primer pas del projecte d'Espai Memorial definitiu que s'ubicarà en un futur al mateix Camp Nou. Vidal-Abarca ha manifestat que el projecte es posa en marxa per "respondre a una demanda històrica de socis i aficionats deque les seves despulles descansin a l'Estadi", encara que en aquesta primera fase, en un lloc "provisional".

La imatge seleccionada per a aquest pas temporal consisteix en un fons amb l'himne i l'escut del club. Tot i que la contractació del servei arrenca avui, el període de concessió no començarà a córrer fins que les cendres siguin traslladades definitivament al Camp Nou. L'adjudicació dels columbaris a l'Espai Memorial es realitzarà respectant el rigorós ordre d'adquisició de la concessió.

La segona part d'aquest gran projecte serà el columbari que el club posarà a disposició dels socis i aficionats al mateix Camp Nou. Segons Santi Bach, "es convertirà en el més gran del món ubicat en una instal·lació esportiva" i tindrà una capacitat per a unes 30.000 urnes. Els columbaris es desplegaran en grans murals fotoceràmics. A més, l'Espai Memorial comptarà amb plaques commemoratives per a tots els socis o simpatitzants que, en vida, vulguin que el seu nom formi part de l'estadi. Segons ha informat el club, l'Espai Memorial "ofereix finançament a mida i és vàlid tant per a socis, que tindran condicions especials, com per a aficionats, i tant si es disposa d'una assegurança de decessos com si no".

stats