Barça Femení

El Barça, campió de la Lliga F a base de golejades

Les blaugranes han superat el Granada (1-4) i sumen la novena Lliga de l'entitat, la cinquena de forma consecutiva

2 min
Caroline Graham Hansen celebra el seu gol contra el Granada

BarcelonaEl Barça femení continua omplint amb lletres d'or el seu llibre d'història particular. Ha aconseguit una nova Lliga, la novena de l'equip, la cinquena de manera consecutiva, després d'imposar-se i golejar el Granada (1-4) a domicili. Les blaugranes, que han guanyat gràcies als gols de Rolfö, Graham Hansen i Bronze, han culminat una setmana màgica, que va iniciar-se fa set dies classificant-se per a la final de la Champions de Bilbao del pròxim 25 de maig i que s'acaba conquerint la Lliga F. Una piconadora que no ha fallat en terres andaluses per conquerir el segon títol de la temporada, després de la Supercopa. No hi ha hagut entrega del trofeu, acte que tindrà lloc al Johan divendres vinent davant l'Ahtletic Club.

Normalitzar l'extraordinari és un concepte que acompanya l'equip des de fa diverses temporades. Que a la Lliga no hagi tingut oposició no vol dir que hagi estat fàcil. No ha perdut cap partit i tan sols n'ha empatat un. La resta, vint-i-cinc victòries, amb 118 gols a favor i només 9 en contra. Xifres que l'han fet mereixedor del títol matemàtic quan faltaven quatre jornades per a la clausura del campionat.

Totes les lligues tenen noms propis. Aquesta pot ser la d'Aitana, de Salma o de Rolfö. O la de Sandra Paños, que abandonarà l'equip després de nou temporades. Però també ho és, especialment, de Caroline Graham Hansen. La noruega ha estat la jugadora més diferencial de l'equip, amb 26 gols i 27 assistències, estadístiques que ha engreixat en el triomf contra el Granada, amb una diana i una assistència més. Uns registres dignes d'una estrella que l'apropen a la Pilota d'Or.

El comiat somiat per a Giráldez

L'altre nom propi és a la banqueta. Allunyat del focus, sense fer gaire soroll, Jonatan Giráldez, el tècnic que ja va anunciar que deixava l'equip a l'estiu, suma la seva tercera Lliga des que va fer-se càrrec de l'equip, en substitució de Lluís Cortés, ara fa tres anys. Humil i treballador, no li agrada ser el centre d'atenció. Viu al marge del protagonisme, que deixa a les jugadores i a la resta de l'staff. La Lliga també porta el seu segell. En tres cursos ja acumula 100 victòries i més de 500 gols.

Unes xifres rècord que han servit per tocar metall en múltiples ocasions. El gallec farà les Amèriques amb 3 Lligues al sarró, 3 Supercopes estatals, 1 Copa i una Champions, títols als quals es poden afegir una altra Copa i una Champions i que posen punt final a una etapa curta, però intensa, al capdavant del Barça. De moment, el balanç d'aquesta temporada és de 37 victòries, dos empats (Benfica i Llevant) i una derrota, contra el Chelsea, en l'anada de les semifinals de la Champions i que les blaugranes van capgirar a Stamford Bridge.

stats