Barça
Esports Barça Femení 23/08/2022

El Barça ha tornat i vol guanyar-ho tot (6-0)

El conjunt blaugrana goleja en la segona edició del Gamper i dona el tret de sortida a la temporada en què vol recuperar el tron europeu

4 min
Les jugadores del Barça durant el Gamper contra el Montpeller

Sant Joan Despí"Ho tenim tot", clama Joan Dausà des de la megafonia del Johan Cruyff. No podia tenir més raó el cantant de Sant Feliu de Llobregat. El Barça enceta una temporada amb ganes de revenja, amb les energies renovades i el desig de treure's l'espina de Torí. Ho tenen tot per guanyar-ho tot. Elles imposen el seu futbol, el seu estil i la seva fam. No pensen perdonar ni agenollar-se de nou davant ningú. Contra el Montpeller en el segon Gamper femení de la història han fet el primer pas en ferm (6-0) per recuperar la seva corona. Els trofeus han de tornar a Barcelona i aquest equip pot fer-ho possible.

Els malsons de la final de la Champions a Torí encara es passegen pel vestidor. Aquell partit ha deixat ferida. I la capitana, Alexia Putellas, la té ben present. La de Mollet ha tornat a trepitjar la gespa del Johan Cruyff, tot i que no com voldria. Sense crosses i vestida de carrer, però de blaugrana i amb el seu 11 a l'esquena, Alexia ha agafat el micròfon durant la presentació de l'equip: "El que vam fer la temporada passada ja no serveix. Volem ser a la tercera final de la Champions consecutiva i aquest any sí, guanyar-la sí o sí! Us la devem", ha sentenciat amb contundència. Malgrat que encara està submergida en la recuperació del seu lligament encreuat anterior allunyada del verd, la de Mollet de Vallés mai falla.

Alexia Putellas durant el seu parlament sobre la gespa del Johan Cruyff

Sense ella i amb una plantilla justa d'efectius disponibles per la plaga de lesions que afecta la banqueta, el Gamper ha sigut l'escenari ideal per provar possibles solucions de cara a la temporada. Gran part de l'onze de gala –indiscutible per a Giráldez– ha estat a la graderia durant els noranta minuts d'enfrontament. Alexia, Aitana, Hansen, Oshoala... Fins a nou jugadores de la plantilla estan de baixa. La situació és crítica i Jonatan Giráldez, per sort, pot comptar amb futbolistes resolutives i camaleòniques que poden adaptar-se a diferents posicions sobre el verd. El drama, però, pot arribar a ser greu si les lesions no s'aturen i la infermeria no comença a buidar-se.

Això sí, nova temporada però vells costums es mantenen. Les blaugranes no perden la fam de victòries i les incorporacions són el revulsiu perfecte. Com sempre, els primers compassos del partit han sigut de domini clar per a les culers sobre la gespa del Johan. Davant una afició entregada, Geyse ha tingut una estrena dolça sobre el sou nou jardí. La davantera ha aprofitat una centrada finíssima de Fridolina Rolfö des del lateral de l'àrea per obrir el marcador. Ballant com a bona futbolista brasilera que és, ha celebrat la seva primera diana al fortí culer en el partit on també ha debutat a casa la flamant campiona d'Europa, l'anglesa Lucy Bronze.

Geyse celebrant la seva diana amb el Barça

Amb la pilota enganxada als peus, les locals han fet i desfet al seu gust ja per davant en el lluminós. Buscant connexions entre línies i amb contundència en la pressió postpèrdua, les de Jonatan Giráldez han regnat davant un rival que ha lluitat per treure l'aigua d'un vaixell que no parava d'enfonsar-se. Pel deliri culer, aquests esforços de les franceses no han servit de res i Patri Guijarro ha signat el segon amb un gol marca de la casa. La migcampista ha engaltat l'esfèrica des de fora de l'àrea i ha enviat un míssil fins al fons de la xarxa. Les teranyines de l'escaire esquerre nascudes de l'aturada estival han desaparegut amb la genialitat de la de Palma. Encara més, la mallorquina s'ha recreat per sumar el tercer abans del xiulet que assenyalava el camí de vestidors amb una rematada de cap des del punt de penal.

Geyse, la dona gol del Barça, ha continuat assetjant la porteria de Romane Slavador en el segon temps. Pocs segons han passat des que la pilota ha començat a rodar fins que ha acabat al fons de la porteria del conjunt francès. La davantera, malgrat que estava en fora de joc, ha rematat de cap dins de l'àrea petita i la diana ha pujat al marcador per la falta de VAR. Les forces de les franceses no han servit de res davant un Barça exultant. Rolfö ha sigut l'encarregada de signar la maneta blaugrana amb una rematada de cap que ha entrat a càmera lenta dins de la porteria instants abans que Ariana Arias, nova incorporació del filial, sentenciés el matx.

"Que ho copiïn els nens, que s'inclinin els reis i que flipin els vells", diu Dausà i secunda el Barça de Jonatan Giráldez sobre el verd. Amb una afició plena de canalla i amb les joves promeses de La Masia despuntant, aquest equip està reescrivint la història. No només per aixecar títols físics, sinó il·lusionant i esmicolant creences i perjudicis que portaven massa temps instal·lats en la nostra societat.

stats