Barça

Gir de guió a la porteria del Barça

Gemma Font, que acabava contracte aquesta temporada, accepta finalment renovar per un any més

2 min
La portera Gemma Font exercitant-se amb el Barça

BarcelonaGemma Font, portera del Barça, continuarà vestint la samarreta blaugrana. La futbolista de Tagamanent era una de les nou futbolistes que acabava contracte aquesta temporada i va estar a punt d'acceptar ofertes sucoses d'altres clubs. Però, en un gir de guió d'última hora, mantindrà el vincle culer almenys una temporada més. El seu nom s'afegeix als de Patri Guijarro, Mapi León i Marta Torrejón, jugadores que també han renovat.

Segons ha pogut saber l'ARA, les negociacions no han estat senzilles. Gemma Font comptava amb ofertes econòmicament superiors d'altres equips de la Lliga F i de l'estranger, però una conversa amb el director esportiu, Marc Vivés, sumada a l'estima que sent pel club, han estat claus per canviar el destí de la portera. A més, la renovació suposarà un increment del salari respecte al que es va acordar en la seva última ampliació de contracte, firmada el 2022.

Tota una vida de blaugrana

La portera, de vint-i-quatre anys, va arribar a Barcelona fa deu temporades, on es va formar a les categories inferiors del club i va anar escalant categories fins a consolidar-se al filial. Als 18 anys va fer el salt al primer equip, però no va ser fins al 20 de gener del 2021 que va debutar amb el Barça a la Primera Divisió davant del Rayo Vallecano. Font va entrar al descans substituint Sandra Paños en una victòria de les catalanes per 7-0. Des d'aleshores ha jugat 25 partits, ha encaixat 15 gols i compta amb tres Lligues, dues Copes i dues Champions al seu palmarès particular.

La temporada passada va ocupar la porteria fins a 11 vegades i es va consolidar com una portera de garanties. Va ser quan Cata Coll es va trencar el lligament creuat anterior i va estar al marge de l'activitat esportiva durant tretze mesos. Ara, amb la mallorquina recuperada i amb la competència de Sandra Paños –portera que, nou temporades després, deixarà Barcelona–, la seva presència sobre el terreny de joc ha disminuït. La jugadora de Tagamanent tan sols ha disputat dos partits aquesta temporada: un a la Copa i un altre a la Champions, motius pels quals valorava altres equips on tenir més protagonisme.

Alexia i Mariona, pendents de renovar

Garantida la continuïtat de Gemma Font, el seu nom s'afegeix a les ja renovades Patri Guijarro, Mapi León –aquestes dues, prioritàries per al club– i Marta Torrejón. De moment, les úniques baixes són les d'Asisat Oshoala, que ja va marxar al Bay FC de la lliga nord-americana, i Sandra Paños, que marxarà a l'estiu. El nouvingut director esportiu, Marc Vivés, i la resta de la secretaria tècnica continuen treballant per tancar i planificar la plantilla per a la temporada que ve, malgrat que encara han de lidiar amb les renovacions de Mariona Caldentey, Alexia Putellas i Lucy Bronze, a les quals els queden poc més de dos mesos per ampliar el seu vincle amb el Barça.

L'entitat blaugrana dissenya el seu projecte, amb Pere Romeu al capdavant, però encara amb incògnites per resoldre. Romeu, integrant de l'actual cos tècnic, ha guanyat la partida a Rafel Navarro i serà l'encarregat de la banqueta del Barça un cop faci les maletes Jonatan Giráldez. D'altra banda, Navarro continuarà fent de segon entrenador, tot i que compaginarà algunes tasques amb la directiva i la secretaria tècnica, tal com va avançar RAC1 i ha pogut confirmar aquest diari.

stats