BARÇA
Esports 01/09/2016

El Barça defensa el model i es posa deures per al 2017: cinc renovacions pendents

"Tenim la plantilla més il·lusionant del món", ha explicat l'executiu Albert Soler

Albert Llimós
3 min
Albert Soler, director d'esports professionals del Barça, durant la roda de premsa

BarcelonaHora de valoracions al Camp Nou. Unes hores després de tancar-se el mercat de fitxatges, el Barça ha fet balanç dels canvis a la plantilla. En total, 22 moviments: 6 altes, 8 baixes, 5 cessions i 3 renovacions –Mascherano, Busquets i Neymar. "Hem renovat el segon millor jugador del món", ha sentenciat el director d'esports professionals, Albert Soler, en referència al brasiler.

Unes operacions que tindran continuïtat amb les renovacions de Rakitic, Suárez i Messi, per aquest ordre. També Iniesta. "Hi ha jugadors de la casa com ell i Leo Messi que estaran aquí fins que ells vulguin", ha dit l'executiu. I, a finals de temporada, tocarà afrontar també la renovació amb el tècnic, Luis Enrique.

"Venim de dues temporades en què de 10 competicions en què hem competit, n'hem guanyat vuit. Millorar això és una tasca complexa", ha avisat Soler, que ha qualificat la plantilla de "molt il·lusionant" i que permet pensar en el futur, no a curt termini: "Tenim la plantilla més il·lusionant del món". Unes paraules que ha reafirmat el secretari tècnic, Robert Fernández: "Un equip extraordinari".

"El nostre model és que quants més jugadors de la Masia hi hagi, millor. El model funciona, no s'està desvirtuant. Tenim 9 jugadors més Denis Suárez de 22 fets a la Masia. Estem seguint el camí", ha assegurat l'executiu. Robert ha anat més lluny i ha assegurat que "en dos o quatre anys" veu "dos o tres jugadors" al primer equip. "Els quatre jugadors amb més potencial al cadet es queden, quan abans marxaven a la Premier per diners, i no perquè els paguem més diners. Han tingut ofertes marxar fora i hem aconseguit que es quedin aquí. I això ens demostra que el model funciona", ha dit Soler.

Robert Fernández, secretari tècnic del Barça, durant la roda de premsa

Soler ha explicat la parcel·la econòmica: 122 milions gastats en 6 jugadors, als quals s'han de descomptar els 31 aconseguits gràcies a les vendes. "El fixatge pel qual ha aparegut l'oportunitat és el d'André Gomes, que ha costat 35 milions", ha ampliat l'executiu per explicar que s'han gastat 30 milions més dels previstos. "Al Luis i a mi ens agradava molt, però no ha estat fàcil", ha explicat Robert sobre el portuguès.

"Qui té més diners ha desvirtuat el mercat", ha dit Soler sobre el fet que els quatre primers equips en despesa d'aquest mercat són de la Premier. Un fet que ha canviat "l'estratègia" del Barça, buscant "jugadors joves" que poden vendre's en un futur si no acaben funcionant al Camp Nou. "Caldrà veure si com més diners, millors resultats esportius", ha sentenciat Soler per parlar de la Premier, i defensar el 'fair play' financer, que evita que un club gasti més del que ingressa.

Un dels noms sobre de la taula ha estat Rafinha, que al programa 'Tot costa', de Catalunya Ràdio, va admetre que si no juga buscaria una sortida. "Ningú del seu entorn ens ha comentat res, és un jugador molt important per a l'equip. Té unes condicions fantàstiques, vam decidir allargar-li el contracte. No tinc cap dubte que serà un jugador que tindrà mols minuts a l'equip", ha explicat el secretari tècnic.

Sobre Alcácer, Robert ha dit que ha de tenir "paciència" perquè davant té el millor davanter centre del món, Luis Suárez. L'ex del València serà important en moments "difícils", i està "preparat per ser suplent". El secretari tècnic, a més, ha dit que l'operació, econòmicament (30 milions), ha estat bona per al Barça.

Els responsables del Barça han defensat la venda de Marc Bartra per 8 milions d'euros, ja que el mercat és subjectiu i la clàusula del futbolista va baixar per no haver jugat un nombre determinat de partits durant la temporada passada. També haver permès que Sandro marxés lliure, no tot és un "compte de resultats", això explica el "més que un club", ha dit Soler.

El secretari tècnic ha dit que amb Claudio Bravo es va tenir una situació de "risc", ja que acabava contracte el 2018. "Si hagués marxat com a agent lliure m'hauries titllat d'irresponsable", ha afegit.

"Douglas es mereix una oportunitat", ha dit finalment Robert, que ha destacat que és un futbolista que pot jugar en més d'una posició i que arriba a un club, l'Sporting de Gijón, amb qui es té una gran relació i on podrà aterrar de manera fàcil.

stats