HANDBOL
Esports 17/03/2013

El Barça Intersport visita el Bjerringbro-Silkeborg danès als vuitens de final de la Champions

El danès Jesper Noddesbo i el lleonès Juanín García, que van descansar en la jornada de l'Asobal, convocats

Efe
2 min

BarcelonaEl Barcelona Intersport inicia (17:00 hores) l'eliminatòria de vuitens de final de Lliga de Campions a la pista del Bjerringbro-Silkeborg danès, uns dels equips revelació de la temporada i que afronta el partit com el més important de la seva història. El tècnic blaugrana, Xavi Pascual, ha desplaçat als setze jugadors de la plantilla, que es troba en un gran moment de forma després de la seva clara victòria a Conca (21-31).

El danès Jesper Noddesbo i el lleonès Juanín García, que van descansar en la jornada lliguera, entraran en la convocatòria. Destacar que Shiarhei Rutenka va tornar a l'equip després de descansar i va marcar deu gols als de Conca. També ho va fer el pivot suec Magnus Jernemyr, peça clau en defensa. Els danesos potser semblin l'equip més assequible per la seva poca experiència europea, encara que els barcelonistes encara recorden la mala experiència de l'any passat en ser eliminats pel poderós Copenhaguen.

El Bjerringbro-Silkeborg danès té una plantilla molt jove d'un club també molt jove, fundat el 2005 i que aquesta temporada va accedir per segona vegada a la Lliga de Campions després de ser segon a la lliga danesa de la passada campanya, derrotat a la final pel Copenhaguen, i que ha ocupat la plaça europea després de la seva desaparició. Ha arribat a vuitens de final amb quatre victòries i sis derrotes, dos a la seva pista, el petit Jysk Arena de Silkeborg amb capacitat per a 3.300 espectadors i que estarà totalment plena. És segon a la lliga danesa i en l'última jornada va perdre a la pista del Skjern, tercer classificat (28-25).

La seva plantilla està plena de 'estrelles' emergents de l'handbol danès com Theis Baagøi i Benjamin Jakobsen. A la mateixa destaquen cinc jugadors que van disputar la final del Mundial 2013 d'Espanya: l'extrem esquerre Casper Mortensen , el central Rasmus Lauge, el pivot Henrik Toft Hansen, el porter Jannick Green i el central Chris Jorgensen, màxim golejador de l'equip amb 134 gols (95 a la lliga danesa i 39 a la Lliga de Campions)

L'extrem esquerre Casper Mortensen és el seu màxim golejador a Europa amb 45 gols, seguit del central Jorgensen (39) i el també central Rasmus Lange, amb 37.

stats