HANDBOL
Esports 31/05/2013

El Barça Intersport busca la seva novena Copa d'Europa d'handbol a Colònia

Els homes de Xavi Pascual es troben a les semifinals de la 'final four' amb els polonesos del Kielce (15.15 h)

Efe
2 min

ColòniaEl FC Barcelona Intersport inicia l'assalt per guanyar la seva novena Copa d'Europa aquest dissabte davant el KS Vive Targi Kielce polonès (15.15 h / Esports3), en la primera semifinal de la 'Final Four' d'handbol que per quart any consecutiu es juga al Lanxess Arena de Colònia.

Després de quedar fora de la Final Four de l'any passat, l'equip dirigit per Xavier Pascual "Pasqui" vol fer un pas més cap a la glòria. Els fitxatges d'Arpad Sterbik, Ángel Montoro i Gurbindo i de l'extrem internacional eslovac Martin Stranovsky han situat de nou al Barça entre els màxims favorits al títol continental.

Un favoritisme del qual prefereix escapar el tècnic català, que no es refia del Kielce, un rival sense el nom dels grans clubs de la Bundesliga però que s'ha colat entre els quatre millors després de patir una sola derrota en els catorze partits europeus que ha disputat aquest curs.

I és que sota el lideratge de Bogdan Wenta, el Kielce, que acaba de revalidar el títol de campió del seu país, ha format un potent bloc, basat en la columna vertebral de la selecció polonesa-Szmal, Bielecki, Michal Jurecki, Krzysztof Lijewski i Tkaczyk-que el 2007 va aconseguir la medalla de plata precisament a Colònia. Jugadors de contrastada qualitat a què s'han sumat, atrets pel poder econòmic del club, els croats Cupic, Buntic, Strlek i Losert, l'eslovè Uros Zorman, el serbi Rastko Stojkovic o l'islandès Pórir Olafsson.

Però els polonesos també compten amb múltiples recursos ofensius. La direcció de joc de Zorman, el llançament dels laterals Jurecki i Lijewski o la mobilitat i eficàcia del serbi Stojkovic en el pivot exigiran l'aportació de Sterbik o Saric, que ja va ser decisiu davant l'Atlètic de Madrid en els quarts de final.

Si el rendiment dels porters del Barça sembla decisiu, el mateix es pot dir dels porters del Kielce, el polonès Szmal i l'exblaugrana Losert, una assegurança de vida que exigirà la millor versió de l'atac blaugrana.

En l'altra semifinal es mesuren el THW Kiel, el gran favorit per revalidar el títol que va conquistar l'any passat davant l'Atlètic de Madrid, i l'HSV Hamburg, que es va classificar per a la Final Four després de guanyar amb claredat al Flensburg. Un duel molt dur i igualat tot i que el conjunt dirigit per l'islandès Alfred Gislason, que ha ampliat la seva hegemonia en el campionat alemany-ha guanyat set de les últimes vuit lligues disputades-, va treure onze punts al Hamburg la Bundesliga.

stats