BARÇA
Esports 07/01/2020

El Barça investiga els càntics dels Boixos Nois al derbi de filials de dissabte

Aquest grup ja va protagonitzar aldarulls abans del clàssic contra el Madrid

T.p.
3 min
El Barça investiga els càntics dels Boixos Nois al derbi de filials de dissabte

BarcelonaEl Barça investiga els fets de dissabte a l'estadi Johan Cruyff, durant el derbi de filials Barça B - Espanyol B, quan un grup de Boixos Nois van cantar cançons contra l'Espanyol i Dani Jarque. En alguns moments, membres d'aquest grup van entonar consignes nazis. Els radicals també van desitjar la mort de Lluís Venteo, el coordinador esportiu de la regió policial metropolitana de Barcelona, organisme responsable de mantenir grups com aquest fora dels estadis de Primera Divisió. El Barça treballa amb els Mossos per poder identificar els protagonistes dels fets i prohibir així el seu accès totes les instal·lacions del club. En cas de poder identificar-los, aquests serien denunciats davant la fiscalia. En cas que fossin socis, podrien ser expulsats en cas de que així ho consideri la Comissió de disciplina.

De la seva banda, l'Espanyol també ha acordat denunciar aquests càntics al Comitè de Competició de la Federació "per conductes que inciten a la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en el món del futbol", seogns ha informat el club.

Fonts del Barça han explicat a l'ARA que els radicals fa anys que no poden entrar al Camp Nou, però segueixen actius fora de l'estadi, aprofitant desplaçaments o partits del filial, tant al Miniestadi com ara al Johan Cruyff. Al ser un partit de Segona B les mesures de seguretat són menys exigents que en els partits de Primera i Segona, però el club intentarà tenir el màxim d'informació sobre els fets de dissabte, afirmant que "cal actuar amb mà dura". De fet, fonts del Barça recorden que quan es va detectar la seva presència a l'estadi Johan cruyff, es van enviar agents de seguretat per controlar la zona on s'havien situat darrera d'una porteria. Després del primer gol del Barça B, van encendre una bengala, moment aprofitat pels Mossos d'Esquadra per escortar-los cap a fora del camp.

Aquest no és el primer incident aquesta temporada dels Boixos Nois. El grup radical blaugrana, expulsat del Camp Nou durant el mandat de Joan Laporta, no pot entrar a l'estadi, tot i que els Mossos d'Esquadra han explicat en ocasions que potser algun membre aïllat de la Penya pot entrar-hi si el seu nom no figura a la llista de persones amb antecedents. El grup ha seguit actiu fora de l'estadi aprofitant els desplaçaments per fer-se present. L'any passat ja en van fer alguns, com a Sant Sebastià, la final de Copa de Sevilla o Lió, on van protagonitzar aldarulls dins de l'estadi. El club va identificar amb l'ajuda de la policia francesa alguns dels que van amenaçar altres aficionats del Barça, que els van recriminar càntics contra l'expresident Joan Laporta i consignes polítiques d'extrema dreta. A la final de Copa de Sevilla es van veure banderes amb símbols feixistes.

El dia de l'últim Barça-Madrid, de fet, membres d'aquest grup van agredir manifestants independentistes fora del Camp Nou. Membres d'aquest grup militen a l'extrema dreta i han portat sovint banderes espanyoles amb l'escut del Barça al mig. Aquest dissabte van cantar consignes nazis fent la salutació feixista, tal com ja havien fet a Milà abans del partit contra l'Inter quan una trentena de persones s'hi van desplaçar. El club considera que la situació està controlada i es tracta de casos aïllats fora del Camp Nou.

El derbi de dissabte de filials es va jugar abans de l'Espanyol-Barça, en què alguns membres de la graderia d'animació de l'Espanyol van increpar un jove amb una samarreta del Barça i van cantar cançons contra Gerard Piqué que han estat denunciades per la Lliga de Futbol Professional. Aquest organisme, la Lliga, no gestiona la Segona B, així que no pot fer res amb els càntics en el partit dels filials. Uns càntics que tampoc van ser inclosos a l'acta del partit.

stats