Esports 13/05/2018

El Barça Lassa es doctora a Porto (4-2)

Els homes d'Edu Castro aconsegueixen el primer triplet en onze anys

Jordi Graell

PortoEl Barça Lassa d'hoquei patins ha aconseguit aquest diumenge al Dragao Caixa de Porto l'única Copa d'Europa blaugrana d'aquesta temporada. Els homes d'Edu Castro han superat el conjunt amfitrió per 4-2 i coronen així una temporada on també han sumat la Copa del Rei i l'OK Lliga, esdevenint tot plegat el primer triplet de la secció d'hoquei des de la temporada 2006-2007. Lucas Ordóñez, Pablo Álvarez i Pau Bargalló han situat un 3-0 que començava a encarrilar la final, i malgrat les dianes de Gonçalo Alves i Hélder Nunes per als de Guillem Cabestany, Bargalló ha sentenciat al tram final amb una execució magistral de falta directa.

Tal com avisava Castro a la prèvia, el Porto ha sortit com un tro als primers deu minuts per intentar avançar-se en el marcador. Aitor Egurrola, titular per les molèsties de Sergi Fernàndez que li han impedit finalitzar els últims dos partits, ha mantingut la porteria a zero en notables intervencions, mentre que als blaugranes els costava més penetrar a l'àrea defensada per Carles Grau. Els dos equips, conscients que el partit seria llarg, han iniciat la roda de canvis ben aviat, i la segona unitat del Barça ha estat la que ha marcat la diferència. Un cop passat el primer tram d'energia portuguesa, Cabestany ha demanat temps mort per intentar encara de la millor manera possible l'equador de la primera part, però just acabada la pausa ha arribat el primer cop d'efecte dels de Castro. Al minut onze un xut aparentment inofensiu de Lucas Ordóñez el desviava Sergi Panadero cap al fons de la xarxa, i malgrat que els amfitrions demanaven que havia anotat amb la cama, els àrbitres han concedit el gol.

Lucas Ordoñez, celebrant el 0-1 a la final de Porto

El Porto reacciona però el Barça resisteix

Una diana que ha caigut com un gerro d'aigua freda per als 2.000 aficionats que omplien el Dragao Caixa, que encara tenen guardat a la retina el gol d'or del Benfica que els va prendre el títol en aquest mateix escenari fa cinc anys. Amb el marcador a favor, el Barça s'ha trobat més còmode i ha aconseguit enllaçar alguns contraatacs per ampliar l'avantatge, com un on Xavi Barroso estavellava la bola al pal. Pel Porto, en canvi, només les incursions de Gonçalo Alves generaven perill, tot i que el mateix jugador ha vist una blava per una picabaralla amb Pablo Álvarez que ha acabat també amb càstig per al davanter argentí. El mateix Álvarez tornava a emmudir el Dragao Caixa amb una mitja volta des de la banda dreta tot just iniciar-se la segona part que entrava per tot l'escaire, significant el 2-0. Egurrola també agafava protagonisme de nou aturant una falta directa a Hélder Nunes i amb algunes aturades immenses, com en un dos contra u amb Alves i Rafa que salvava amb una pantalla miraculosa a rematada de Rafa.

Bargalló eixamplava la ferida amb una canonada rasa des de la frontal per anotar el 3-0 i Cabestany no tenia més remei que aturar el partit amb un temps mort per buscar l'èpica. I per moments semblava que arribava, ja que Alves retallava distàncies en el refús d'un penal on Álvarez veia la blava, i a continuació Nunes despertava els aficionats dragoes amb un golàs des de mitja pista. La pilota aturada agafava llavors el protagonisme. Primer Ordóñez, que poc abans veia com li marcaven fora de l'àrea una falta que havia rebut dins, topava amb Grau en una falta directa, mentre a l'altra porteria Egurrola s'anava fent més gegant aturant directes a Alves i Rafa. El Barça ha pogut respirar una estona mentre es trobava en inferioritat numèrica per blava a Barroso, ja que Jorge Silva també veia targeta per protestar un possible gol no concedit i en el 3x3 els dos equips han decidit no arriscar.

Els últims deu minuts el Porto ha posat setge per forçar almenys la pròrroga, però amb més cor que cap i el Barça, que ha tirat d'ofici, ha sentenciat a minut i mig per la conclusió en una directa de pitet de Bargalló per blava a Reinaldo. Tres anys després, el Barça es doctora a Europa amb la seva 22ª lliga europea. I la meitat, amb Aitor Egurrola, qui es supera les 10 Champions de Sergi Centell convertint-se amb el jugador amb més títols de la història, amb 11 Lligues europees.