Hoquei patins
Esports 12/05/2018

El Barça Lassa d'hoquei torna a la final de la Lliga Europea després de tres anys d'absència (2-4)

Els homes d'Edu Castro es desfan del Reus Deportiu i s'enfrontaran a l'amfitrió, el Porto, pel títol

Jordi Graell
3 min
El Barça Lassa torna a la final de la Lliga Europea després de tres anys d'absència (2-4)

PortoEl Barça Lassa s'ha emportat la segona semifinal de la 'final four' de la Lliga Europea que es disputa a Porto després de superar el Reus Deportiu per 2-4. Els vigents campions han pagat una mala primera part davant un conjunt d'Edu Castro molt ficat en el partit, i no podran repetir la gesta de la temporada passada, mentre que els blaugranes arriben a la seva primera final en tres anys i mantenen viva la flama d'un triplet que no es produeix des de fa onze. Jordi Garcia, com va fer en la remuntada contra el Liceo dels quarts, ha intentat despistar el Barça ordenant una defensa en zona en la primera acció del partit que posteriorment ha derivat ja en individual. Els pocs aficionats que presenciaven el matx, amb una trentena de procedents de Reus i alguns menys de blaugranes, no han hagut d'esperar gaire per veure els primers gols.

Al minut dos Pau Bargalló obria la llauna amb un llançament exterior potent per l'escaire, mentre que un minut després Raül Marín restablia les taules sorprenent per baix Sergi Fernández. Marín i Torra pel Reus i Bargalló pel Barça lideraven els atacs dels dos equips, però de mica en mica el Barça ha anat imposant el seu joc. Sergi Panadero veia com li anul·laven un gol per anotar amb el patí, però Xavi Barroso ha tornat a avançar els de Castro des del punt de penal. L'1-3 encara ha fet més mal als roig-i-negres, perquè Lucas Ordóñez ha fet una vaselina a Càndid Ballart que, després d'aturar el llançament en primera instància, ha vist com la bola queia amb suspens al fons de la xarxa, i a continuació Pablo Álvarez ha fet un majestuós aixeca i pica des del darrere la porteria per anotar l'1-4. La millor ocasió per als de Garcia per intentar retallar abans del descans l'ha tingut Marín amb una bola al pal.

El desencert en pilota aturada frustra la remuntada reusenca

La segona part ha arrencat amb dos condicionants previs. Els dos equips sabien que estaven a una falta de concedir una falta directa i a més Castro donava entrada per precaució Aitor Egurrola sota pals en substitució de Sergi Fernández, que s'ha ressentit de les molèsties al braç dret que ja van obligar a substituir-lo en l'anterior partit a Lleida. Aquests dos factors s'han alineat a favor del Barça a excepció d'una directa que Ballart ha aturat a Álvarez. I és que Egurrola ha aturat fins a quatre faltes directes que han frustrat l'intent de la remuntada reusenca, una a Àlex Rodríguez i tres a un Marín que sí que ha aconseguit batre Egurrola amb un tret llunyà aprofitant una superioritat numèrica per blava a Bargalló, després d'una bola al pal per a cada equip.

Els dos equips han arribat amb catorze faltes al tram final, i el primer a cometre la quinzena ha sigut el Barça, però Marín ha topat amb un immens Egurrola. Garcia ha demanat un temps mort a quatre minuts per a la conclusió, per intentar estirar línies i buscar forçar almenys la pròrroga. Alabart ha fet contenir la respiració del conjunt del Baix Camp en una directa on ha deixat assegut Ballart, però el seu llançament se n'ha anat per sobre del travesser. El Reus ha posat setge a la porteria blaugrana amb cinc jugadors de pista, però a diferència de la temporada passada els petits detalls se li han escapat en favor d'un Barça que buscarà aquest diumenge (13.30 hores, Esport 3) la seva vint-i-dosena Lliga Europea contra un Porto que comptarà amb 2.000 aficionats al darrere per intentar posar fi a una sequera de 28 anys sense tastar la glòria continental.

stats